✅پرسش:
آیا سند روایتی که می فرماید هرکس تمکن مالي داشته باشد و ازدواج نکند از ما نيست صحیح است؟ منظور از این روایت چیست؟ من بخاطر گناهانی مانند غنا و اختلاط و رقص و .. که در مجلس عروسی هست دنبال ازدواج نیستم
🌺پاسخ:
قال رسول الله ـ صلي الله عليه و آله ـ : النكاح سنتي فمن رغب عن سنتي فليس مني. پيامبر خدا ـ صلي الله عليه و آله ـ فرمود: ازدواج سنت و طريقهاي در زندگي من است، پس هر كس از اين طريقه روي گرداند، از من نيست.
🍀این حدیث هم در علم حديث و هم در علم فقه و نيز در برخي ديگر از علوم اسلامي مانند تفسير مورد توجه قرار گرفته است. توجه ويژهاي كه در علم حديث و علم فقه، به آن شده نشانة جايگاه مطلوب و مناسب آن در معارف اسلامي است لذا اصحاب حديث و روايت و عالمان حوزه فقاهت، اعم از شيعه و اهل سنت، آن را در موسوعههاي عظيم روايي و فقهي گنجانيدهاند، براي نمونه ، در نخستين جوامع حديثي شيعه، مانند: «الكافي»(1) - كه يكي از كتب اربعه در فقه شيعه محسوب ميشود- و نيز در آثار فقهي محدثاني مانند شيخ صدوق(ره)، اين حديث آمده و مورد استناد قرار گرفته است.
🔹البته مقصود این روایت کسی است که اصلا بنای بر ازدواج نداشته باشد و بخواهد مجرد بماند. اما اگر فعلا شرایط ازدواج را ندارید و ترس وقوع در حرام هم ندارید لازم نیست برای ازدواج عجله کنید.
🖊هیچ گاه ازدواج به خاطر رسم و رسومات غلطی که به آن اضافه شده و گناهانی که همراه آن ممکن است انجام شود، ترک نمی شود. بلکه آن رسومات باید اصلاح شود و خرافات و گناهان از آن زدوده شود. اگر این چنین بود افراد متدین نباید ازدواج میکردند!
🌸بنابراین تلاش کنید تا آنجا که در اختیار شما است مجلسی بدون گناه و آلودگی داشته باشید. مراسم ازدواج خود را در مناسبتی مذهبی قرار دهید و از مولودی خوان به جای گروه و .... دعوت کنید. همسر خود را نیز از خانواده ای مذهبی انتخاب کنید تا آنها نیز با شما همراه باشند.
..................................
1. محمد بن يعقوب كليني، الكافي، ج5، ص329، كتاب النكاح، ح5.