*بسم الله الرحمن الرحيم*
*میلاد باسعادت حضرت امام محمد باقر علیه السلام مبارک باد*
امام محمدباقر (ع) فرمود: اَلْکمَالُ کلُّ الْکمَالِ التَّفَقُّهُ فِی الدِّینِ وَ الصَّبْرُ عَلَى النَّائِبَةِ وَ تَقْدِیرُ الْمَعِیشَةِ- همه كمالات مادی و معنوى در سه امر است
۱ - فقاهت و شناخت دقیق و صحیح مسائل دین.
۲- صبر و شكیبائى در مقابل ناملایمات و مشکلات
۳- تقدیر و اندازه گیری صحیح درآمد.( تحف العقول، ص، ۲۹۲ )
۱- تفقه: تفقه و معرفت و شناخت صحیح دین یعنی شناخت عقاید و جهان بینی اسلامی از توحید تا معاد با دلیل و برهان و استدلال که غذای روح و ریشه تکامل انسان می باشد؛ چنانچه انسان برای رفع نیاز های مادی و حیوانی مانند گرسنگی و تشنگی، شب و روز زحمت کشیده و خودش را به آب و آتش می زند، باید بیشتر از آن برای غذای روح و ابدیت، معارف دین تلاش کند .
۲- صبر : صبر یعنی
الف: زمینه سازی علل و عوامل موفقیت و پیروزی با تحمل و استقامت و پایداری
ب: رفع موانع و مشکلات و بلاها و مصیبت ها نه عقب نشینی و سستی و تنبلی و افسردگی؛ یعنی بهترین استفاده و بهره برداری از امکانات موجود گرچه تلخ است ولی بر شیرین دارد.
۳- تقدیر در معیشت: یعنی مدیریت و برنامهریزی صحیح دخل و خرج زندگی، تا با آرامش و امنیت خاطر و عزت نفس زندگی کند و محتاج ناکسان نشود.
- البته اين تقدیر و اندازه گیری درآمد در صورتی امکان دارد که زیر خط فقر نباشد.
- یکی از تذکرات و توصیههای پیامبر اکرم (ص) به حاکمان و والیان این بود که : وَ لَمْ يُفْقِرْهُمْ فَيُكْفِرَهُمْ یعنی: حکومت وقت، طوری نباشد که مردم دچار فقر مالی شوند در نتیجه مردم رابه کفر و دین گریزی وادار کنند.( اصول کافی ج ۱ ص ۴۰۶ ) *امید واقعی*:
آخرین امید واقعی برای تشکیل دولت کریمه و اجرای عدالت در تمامی زمینه ها فقط و فقط به ظهور مهدی موعود (عج) محقق خواهد شد.
- چنانچه امام باقر (ع) فرمود: چون قائم ما ظهور کند بطور مساوى تقسیم مى کند و در میان خلق خدا چه خوب باشد و یا بد، به عدالت رفتار مى نماید. (علل الشرایع، ص ۱۶۱) *اللهم عجل لولیک الفرج*