🔻روحانی چه تورمی تحویل گرفت و چه تورمی تحویل داد؟
🔹رشد نقدینگی ۲۵ درصدی، انتظارات تورمی کنترل شده، بازار ارز باثبات و نرخ ارز در حال کاهش، از مهمترین امتیازاتی بود که روحانی آن را از دولت قبل از خود گرفت. در مقابل اما نرخ رشد نقدینگی ۴۲.۸ درصدی، انتظارات تورمی بیسابقه، بازار ملتهب ارز و روند افزایشی نرخ ارز و همچنین ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی، میراثی بود که روحانی برای دولت سیزدهم بجا گذاشت.
🔹روحانی اخیرا در جلسه دورهای با وزیران و معاونان خود در دولتهای یازدهم و دوازدهم که روز دوشنبه ۶ شهریورماه برگزار شد، با مقایسه کاهش تورم در دو سال اول دولت یازدهم و دو سال اخیر در حالی به روند تورم در دو سال اول دولت یازدهم و مقایسه آن با تورم دو سال اخیر پرداخت، که هیچ اشارهای به دلایل کندی کاهش تورم در دو سال اخیر نکرد.
🔹روحانی همچون دیگر مقامات دولت قبل، بدون هیچ اشارهای به وضعیت فاجعه بار عوامل تورمی در سال ۱۴۰۰، تلاش میکنند دولت سیزدهم را در کنترل تورم ناموفق جلوه دهند. با این حال مروری بر مهمترین عوامل موثر بر تورم، عیار واقعی ادعای روحانی درباره کنترل تورم در دوره خود را به خوبی آشکار میکند.
🔹آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد نرخ رشد نقدینگی در مهر ماه سال ۹۲ که دولت روحانی کار خود را آغاز کرد معادل ۲۴.۴ درصد بود اما دولت روحانی در دو سال نخست خود، تقریبا هیچ اقدامی برای کنترل رشد نقدینگی به عنوان عامل بنیادین تورم نکرد.
🔹بررسی روند تاریخی نرخ ارز آزاد نشان میدهد دولت روحانی در شروع به کار خود، بازار ارز را در وضعیتی با ثبات تحویل گرفته به طوری که نرخ ارز در سه ماه منتهی به تشکیل کابینه دولت یازدهم نزولی بوده است.
🔹طی سه ماه پیش از تشکیل کابینه دولت یازدهم، نرخ ارز در بازار آزاد از حدود ۳۶۰۰ تومان به ۳۱۲۰ تومان رسید که نشان میدهد نرخ ارز در این فاصله حدود ۱۳ درصد کاهش یافت. این در حالی است که طی سه ماه پیش از تشکیل کابینه دولت سیزدهم، قیمت ارز بیش از ۲۰ درصد افزایش یافت.
🔹برسی اظهارات مقامات دولت قبل نشان میدهد آنان در مقایسه عملکرد دوره خود و دوره کنونی، همواره بدون اشاره به عوامل موثر بر تورم، تنها با اشاره گزینشی به آمار تورم، تلاش میکنند نقش خود در تورم کنونی کشور را از خاطرهها ببرند.
https://eitaa.com/joinchat/2102525986Cbab1324731