📌 نکاتی در باره
#خواستگاری
قسمت اول
۱-🔹️در فقه بیان شده که کسی که به خواستگاری می رود، می تواند زنی را که خواستگاری کرده با شرایطی ببیند؛ از جمله:
🔸️- به قصد لذت نباشد؛ اگرچه بداند که با نگاه، به صورت قهری و بدون اختيار لذت حاصل می گردد.
🔸️- احتمال بدهد که با دیدن ، آگاهی و شناختش بیشترمیگردد.
🔸️- احتمال حصول توافق برای ازدواج داده شود.
♦️در روایات آمده است که از امام باقر (ع) در خصوص مردی که قصد ازدواج با زنی را دارد، سؤال شد که آیا میتواند به او نگاه نماید؟
🍂فرمودند: «بله؛ می تواند نگاه خریدارانه داشته باشد. همچنین، رسول گرامی میفرمودند: «وقتی یکی از شما قصد ازدواج دارد؛ اشکالی ندارد که نگاهش نافذ و دقیق باشد؛ چرا که او خریدار (و خواستگار) است.»
۲-🔹️ در ازدواج رضایت دختر لازم است و پدر نمی تواند به اکراه و اجبار دختر را وادار به پذیرش نماید. در تاریخ نیز آمده است که وقتی علی (ع) از فاطمه (سلام الله علیها) خواستگاری نمود، پیامبر اکرم (ص) فرمود: قبل از تو نیز خواستگارانی برای فاطمه (س) آمده است و وقتی با او در میان گذاشته ام، کراهت و عدم رضایت را در چهره اش مشاهده کرده ام، حال نیز باید مهلت دهی تا نظر او را جويا شوم. وقتی پیامبر گرامی اسلام غیر بردخترش وارد شد، فرمود: "على بن ابی طالب کسی است که قرابت و فامیلی و فضل و اسلامش را می دانی و من از پروردگارم خواسته ام تا تو را به تزویج کسی که بهترین خلق و محبوبترین آنان در نزد اوست، در آورد و علی درباره ازدواج با تو سخنی با من داشته است، نظر تو در این باره چیست؟ " فاطمه سکوت کرد و روی خود را برنگرداند؛ سپس پیامبر برخاست، در حالی که می گفت: الله اكبر، سکوت فاطمه اقرار و رضایت اوست....
ادامه دارد...
#مهارتهای_ازدواج
〰️🌱،، ♥،، 🌱〰️
🌸🍃 از "مشاوره تا ساحل آرامش" با ما همراه باشید ⬇️⬇️
eitaa.com/joinchat/3567648826C2e83eed008