🔶🔶🔶
بسم الله الرّحمن الرّحیم
✅ نکاتی دیگر از جزء هشتم قرآن کریم به روایت دیگر :👇
✔️ ۱. اگر قلبمان نسبت به معارف و احکام اسلام آرام است، نشانه لطف و عنایت الهی به ماست. (فمن یردالله ان یهدیه یشرح صدره للاسلام)
✔️ ۲. هرچند جبهه مقابل حق، پر از شیاطین انسی و جنی و ایادی آنهاست، ولی هرگز از تحت حاکمیت الهی خارج نیست و او بر اعمالشان حاضر و ناظر است. (وکذلک نولی بعض الظالمین بعضا)
✔️ ۳. یکی از مهمترین علل گمراهی انسانها، دنیاگرایی آنهاست. (غرتهم الحیاة الدنیا)
✔️ ۴. مراتب انسانها با کیفیت اعمالشان معین خواهد شد (لکل درجات مما عملوا)
✔️ ۵. جبهه حق پیش خواهد رفت، اگر کاری میکنیم به نفع خود ماست، وگرنه جایگزین کردن ما با کسانی که مطیع پروردگارند برای خداوند متعال سخت نیست (و ربک الغنی ذوالرحمه، ان یشا یذهبکم و یستخلف من بعدکم ما یشاء)
✔️ ۶. خداوند متعال نسبت به اعتقادات غلط و خرافات حساس است، روشنگری و بالابردن سطح فکر و اندیشه مردم مورد پسند ذات مقدس اوست. (آیات ۱۳۶ تا ۱۴۰)
✔️ ۷. پیروی از ظن و گمان و دروغ بستن، کاری جاهلانه است و باعث ورود عناصر مخرب به زندگی و تصمیمات انسان میشود (قل هل عندکم من علم فتخرجوه لنا ان تتبعون الا الظن و آن انتم الا تخرصون)
✔️ ۸. هدایت باید با اختیار و انگیزه درونی افراد صورت گیرد (قل فلله الحجه البلاغه فلو شاء لهداکم اجمعین)
✔️ ۹. رعایت حریمی که خداوند متعال برای اعمال ما معین فرموده، تاثیر مستقیمی بر تکامل عقل ما دارد (قل تعالوا آتل ما حرم ربکم.... لعلکم تعقلون)
✔️ ۱۰. صراط مستقیم و عمل صحیح در هر موقعیتی مشخص است، که انسان باید بدان ملتزم باشد و از انحراف به راه های دیگر خود را حفظ کند (و ان هذا صراطی مستقیما فاتبعوه و لاتتبعوا السبل فتفرق بکم عن سبیله)
✔️ ۱۱. کسانی که در موقعیتهای مختلف عملی غیر از انچه خداونت متعال میپیندد انجام میدهند، اعراض کنندگان از ایات الهی اند و عذاب در انتظار انان است (سنجزی الذین یصدفون عن آیاتنا سوء العذاب بما کانوا یصدفون)
✔️ ۱۲. ایجاد تفرقه و نقض وحدت در جامعه دینی هرگز مورد تایید حاکم الهی نیست و او هیچ رابطه و نسبتی با تفرقه افکنان ندارد (ان الذین فرقوا دینهم و کانوا شیعا لست منهم فی شی)
✔️ ۱۳. همه لحظات زندگی، در هر عمل خرد و کلان و فردی و خانوادگی و اجتماعی باید مراقب امر الهی و جویای رضایت او بود،عبودیت یعنی این (قل ان صلاتی و نسکی و محیای و مماتی لله رب العالمین)
✔️ ۱۴. اگر حقی را بدرستی شناختیم، در بیان ان و هدایت دیگران به سوی آن هیچ ناراحتی و سنگینی به سینه راه ندهیم و دل به خداوند متعال بسپاریم (فلا تکن فی صدرک حرج منه لتنذر به و ذکری للمومنین)
✔️ ۱۵. شیطان ثمره گمراه کردن مردم و از چهار طرف به انها حمله کردن را شکر نکردن آنها نسبت به نعمات الهی و عدم استفاده از انها در مسیر خداپسندانه میداند (و لا تجد اکثرهم شاکرین)
✔️ ۱۶. هیچ پوشاننده ای بهتر از تقوا نمیتواند ما را از بدی ها و حیله های شیطان حفظ کند و ما را به زینت عبودیت تزیین کند،این سپر زیبا را همراه داشته باشیم (و لباس التقوی ذلک خیر)
✔️ ۱۷. شیطان و قبیله اش همواره مترصد لحظه ای غفلت مایند تا گمراهمان کنند، با ایمان و تقوا خود را در پناه الهی حفظ کنیم (انه یراکم هو و قبیله من حیث لاترونهم، انا جعلنا الشیطان اولیا للذین لایومنون)
✔️ ۱۸. کار بد، بد است هر چند بزرگان به ان اقدام کنند. حق را با حق بشناسیم نه با انسانها (و اذا فعلوا فاحشه قالوا وجدنا علیه ابائنا...)
✔️ ۱۹. تبعیت از شریعت، تقوا و انجام بهترین کارها ترس و ناراحتی را از ما برطرف میکند. (فمن اتقی و اصلح فلاخوف علیهم و لاهم یحزنون)
✔️ ۲۰. تکذیب نشانه های الهی و سینه سپر کردن در برابر حکم خدا، بشدت مورد غضب پروردگار است (ان الذین کذبوا بایاتنا و استکبروا عنها لاتفتح لهم ابواب السماء و...)
✔️ ۲۱. یکی از نعمات بهشتی، از بین رفتن کدورت ها بین مومنان است، هم اینک بهشتی زندگی کنیم (و نزعنا ما فی صدورهم من غل)
✔️ ۲۲. جمع ثروت از راه غیر شرعی و استکبار ورزیدن نسبت به احکام الهی، موجب تشدید عذاب روز قیامت شده و حقیقت روشن میشود که اینها در دنیا نیز سودی به حال فرد نداشته اند (ما اغنی عنکم جمعکم و ما کنتم تستکبرون)
✔️ ۲۳. شوخی کردن با احکام الهی، تمسخر نسبت به حدود و فرامین حق، فریب خوردن از دنیا موجب فراموشی دیدار زودهنگام با پروردگار عالم شده و انان را از رحمت الهی در روز قیامت محروم میکند (الذین اتخذوا دینهم لهوت و لعبا و غرتهم الحیوه الدنیا فالیوم ننساهم کما نسوا لقاء یومهم هذا و ماکانوا بایاتنا یجحدون)
💠 کانال تخصصی آموزش حفظ قرآن کریم
http://Eitaa.com/amozesh_hefzequranekarim