💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀قسمت هفتاد و سوم
💢در ادامه بحث اخلاق مهدوی به بحث خوف و ترس می رسیم. خوف از چیزی که انسان می ترسد از اینکه یک بلایی سرش بیاید، تشویش خاطر دارد. ملا احمد نراقی می فرمایند ترس دو نوع است؛👇
1⃣- یکی ترس ممدوح است یعنی ترس خوب و آن ترس از خدا و عظمت گناهان خودمان است. گناهان را بزرگ بدانیم، گناهان را کوچک ندانیم! باعث بدبختی جامعه شیعه است که متأسفانه به راحتی در این جامعه گناه غیبت صورت می گیرد، به راحتی در این جامعه ربا صورت می گیرد، به راحتی در این جامعه تهمت و انواع گناهان صورت می گیرد و بعد می گوییم ای بابا همه دارند می کنند یعنی داریم گناه را کوچک می دانیم.
❌خیلی بد و زشت است خدا نکند به این صفت دچار بشویم! خدا کند اصلا گناه نکنیم. حالا از دستمان در رفت و گناه کردیم بفهمیم گناه بزرگی انجام دادیم. حضرت امیر می فرمایند؛ به کوچکی گناه نگاه نکن به بزرگی آن کسی نگاه کن که در مقابلش گناه انجام دادی! ترس از خدا و ترس از گناهان چیز خوبی است که ضد امن از مکر خداست.
⁉️ضد امن از مکر خدا یعنی چه؟ یعنی بعضی ها خدا با آنها مکر می کند یعنی آنها را به حال خودشان رها می کند. یکی از بدترین عذاب هاست. یعنی تو هی گناه می کنی و از آن طرف هی خوشی به تو می رسد. چرا اینطوری شد؟ پس معلوم است که خدا با من خیلی کار ندارد، معلوم است که خدا بخشیده. نه بترس! بترس..
📜در احادیث امیرالمومنان (ع) آمده بترسید از گناهانی که پشت سرش هی برای تو دارد خوشی نازل می شود، مضمون روایت این است. یعنی خدا تو را به حال خودت رها می کند. یعنی تو در مکر خدا گرفتار شدی، ایمن نباش از این مکر خدا! اگر همیشه از گناهان خودت بترسی، این خیلی خوب است.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (13)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی (73)
┏━━━🍃━━━┓
⠀
@amtewi
┗━━━🍃━━━┛