پادشاهی شیرازی ها در آفریقا !!
ارتباط ایرانیان با آفریقا از روزگار هخامنشیان آغاز شد. فتح مصر بوسیله کمبوجیه نقطه عطفی بر این روابط بود. با حکومت 200 ساله ایرانیان باستان بر مصر، لیبی، تونس و حبشه (اتیوپی) نخستین گام بر توسعه روابط فرهنگی و بین تمدنی میان ایران و ملل آفریقایی برداشته شد.کشفیات باستانشناسی ازجمله سفالهای ساسانی در این کشورها، ادامه ارتباط ایرانیان و آفریقا را نشان میدهد.
سرآغازدولت و تمدن شيرازی در شرق آفريقا به هزار سال پيش برميگردد. در اواخر قرن چهارم هجری (10 میلادی) درپی تحولاتی كه مربوط به نواحی جنوبی ايران بوده است تعداد قابل توجهی از بازرگانان و دريانوردان ایرانی نخست از بندر سیراف (طاهری) و سپس از جزایر کیش و هرمز به سواحل شرقی افريقا کوچ نمودند.
اين مهاجرت به فرماندهی شخصی به نام علي پسر حسين شيرازی (يا علی پسر حسن) صورت گرفته كه احتمال دارد از خاندان بويه (شاخه فارس) باشد. او با استقرار در كيلوا (درساحل تانزانيای كنونی) و تصرف سواحل وجزاير اطراف آن (زنگبار یا زنج) در حد فاصل موگاديشو (مقدیشو) در سومالی كنونی تا سغاله (سوفالا) در موزامبيک كه سراسر سواحل كشورهاي كنيا، سومالی، موزامبیک، کومور و تانزانيا رادربرميگيرد و تاسيس مراكز حكومتی در لامو، ماليندي و چند جای ديگر، پادشاهی شيرازی ها را پایهگذاری كرد.
« تصویر مربوط به مقبره نمادین حافظ در آفریقا »
@ancients