کتاب فاو میعادگاه تجلی گلوگاهیها به قلم آقای خادملو، این اثر راجع به نقش رزمندگان دلیر و شجاع شهرستان گلوگاه در عملیات والفجر8 نوشته شده است.
دلیل این نگارش به مناسبت نامگذاری 23 بهمن به نام روز شهرستان گلوگاه است. روزی که در آن گلوگاهی ها در عملیات والفجر8 نقش آفرینی کردند.
در این کتاب نقش آفرینی گلوگاهی ها در تاریخ معاصر از جمله نقش رزمندگان این شهرستان در جنگ تحمیلی، به ویژه نقش آفرینی آنان در عملیات والفجر8 پرداخته شده است.
نقش گردان امام حسین علیه السلام که هویت تاریخ جنگ گلوگاه است.
در کتاب فوق چهره های شاخص این عملیات از جمله سردار شهید بهمن کیانی، سردار شهید تقی عظیمی، سردار شهید عبدالعلی دماوندی، رحمت کلبادی نژاد رزمنده واحد طرح و عملیات، شهید علی اکبر دهقان، شهید عزیز کلبادی نژاد، شهید عبدالرضا باقری تیله نوئی، شهید حسینعلی ربطی از ولمازو معرفی شده و راجع آنان مطالبی همراه با تصاویر مرتبط ارائه شده است.
عملیات والفجر۸
شاهکار عملیات های ایران در دوران دفاع مقدس
یکی از لشکرهای عمل کننده برای عملیات والفجر۸، لشکر ویژه ۲۵ کربلا بود. لشکری که عمده رزمندگان آن از سه استان شمالی کشور به ویژه مازندران و گلستان بودند.
در این زمان اکثر گردان های لشکر به دلیل ازدیاد نیروهای داوطلب دو گردانه بودند.
از طرف ستاد عالی فرماندهی جنگ طراحی شده بود که در بخش عریض عملیات والفجر۸ لشکر ویژه در قسمت میانه و روبروی شهر فاو وارد عمل شود.
فرماندهی لشکر در این زمان دارای ۳ محور(تیپ) بود.
قرار شد یک گروه مستقل از سه محور لشکر شش ماه قبل از عملیات به اروندکنار رفته تا کار برای شروع موفقیت آمیز عملیات مهیا کند.
تصمیم گرفته شد که سردار کسائیان فرمانده محور۱ لشکر، هم زمان طراحی پیش عملیات در اروندکنار را هم بر عهده داشته باشد.
سردار کسائیان، تصمیم گرفت که برای محور اروندکنار گروه مجزا از ارکان حاضر در هفت تپه انتخاب کند.
این کار صورت گرفت و جالب این که سه نفر از ارکان فرماندهی تصمیم ساز و تصمیم گیر برای عملیات پیش رو در اروندکنار گلوگاهی بودند.
سردار شهید بهمن کیانی، سردار شهید عبدالعلی دماوندی و رحمت کلبادی نژاد جزو ارکان فرماندهی این تیپ بودند.
آنان و همکارانشان شش ماه قبل از عملیات به صورت شبانه روزی و تحت پوشش نیروی مرزبان ژاندارمری در منازل مردم منطقه اروند که از قبل آنجا را تخلیه کرده بودند مستقر شدند تا زمینه را برای عملیات فراهم کنند.
وجود دوربین های رازیت فرانسوی قوی در بخش عراق، گشتی های احتمالی دشمن کار را برای طراحان عملیات بسیار مشکل کرده بود. تنها راه استتار و عدم جلب توجه بود.در کنار جلوگیری از نفوذ گشتی های دشمن بود که این مهم به درستی توسط نیروهای حراست لشکر انجام گرفت.
هم زمان با تصمیم فرماندهی لشکر ویژه قرار شد که گروهی از رزمندگانی که به شنا آشنایی داشته و داوطلب حضور در گروه غواصان هستند برای گردان غواصان خط شکن انتخاب شوند. برای این کار از داوطلبان دو گردان یا رسول(ص) و امام محمدباقر(ع) برای آموزش غواصی انتخاب شدند.
بی تردید آنان نقش مهمی در عملیات داشتند. این گروه در سرمای زمستان سال ۶۴ در رودخانه بهمنشیر تمرین های طاقت فرسا و سخت خود را شروع کردند تا آماده عملیات و شکستن خط اول دشمن شوند. فقط عشق و خدمت به وطن و آرمان های آن می توانست آنان را وارد این عرصه کند.
#تلگرام_گلوگاه_ایران🇮🇷
🆔
@galugahiran 👈
#اینستاگرام_گلوگاه_ایران🇮🇷
http://instagram.com/_u/galugah.iran
#ایتا_گلوگاه_ایران🇮🇷 بدون فیلتر👇
eitaa.com/galugah_iran 👈ایتا