خانه / سایر مباحث / افسانه هولوکاست / تحقیقی در مورد هولوکاست (1)
تحقیقی در مورد هولوکاست (1)
افسانه هولوکاست 5 دیدگاه 910 بازدید
نویسنده: دیوید دیوک / مترجم: محمدحسین خدّامی / هولوکاست
پس از آن که من از نژادپرستی حاکم بر یهود و صهیونیسم و نیز از حضور فراگیر آنها در رسانهها آگاه شدم، به مطالعهی کتابها و مقالاتی پرداختم که تلویحاً میفهماند داستان جنایات آلمانیها در طول جنگ جهانی دوم تا حدودی مبالغهآمیز است. به اشارهی برخی از آن نوشتهها، پرداختن مصرّانه و همهجانبهی رسانهها به آنچه امروزه هولوکاست خوانده میشود، آن هم چندین دهه پس از پایان جنگ، انگیخته از منافع استراتژیک اسرائیل است. در ابتدا، من احتمال نادرستی برخی از اتهامات آلمانیها را رد میکردم زیرا عکسها و فیلمهای دلخراشی را مشاهده کرده بودم که فجایع آلمانیها را از مدرک و سند بینیاز میساخت. آنچه در پی میآید، گزارشی است از اینکه چگونه من برخی از ابعاد این بخش تاریک تاریخ اروپا را مورد تردید قرار دادم.
زمانی که من در دانشگاه ایالت لوئیزیانا تحصیل میکردم، در کلاس انگلیسی مقالهای در مورد توسعه آزادی اخلاق جنسی در آمریکا به نگارش درآوردم. در آن مقاله توضیح داده بودم که چگونه من تا پیش از سال اول دبیرستان تصویر کاملاً برهنهای از بدن یک زن از روبرو ندیده بودم. این مسأله شاید برای جوانان امروز عجیب به نظر برسد اما حتی مجلهی پلی بوی تا اواسط دههی شصت قسمت جنسی تصاویر را سانسور میکرد. پس از نوشتن مقاله، یکی از دوستان راستگرای من به من تذکر داد و گفت در مورد ادعای عدم مشاهدهی تصویری کاملاً برهنه در دوران کودکی اشتباه کردهام. او به من گفت:
«تو تصاویر کاملاً برهنهای از زنان دیدهای، عکسهای واضحی از مردان و زنان برهنه و غالباً نحیف و لاغری که به طور فجیعی جان باخته بودند. تو عکسها و فیلمهای زیادی از قربانیان یهودی جنایتهای وحشیانهی نازیها را مشاهده کردهای»
پس از تأمل متوجه شدم دوستم راست میگوید. با اینکه تلویزیون و مطبوعات در اواخر دههی پنجاه و اوایل دههی شصت در مقایسه با امروز بسیار با حجب و حیاتر بودند، اما در طول دوران کودکی من، رسانهها، عکسها و فیلمهای خبری تکاندهندهای را نشان میدادند که صحنههای واضحی از قربانیان برهنه، مُثله شده و فوقالعاده نحیف یهودی در جنگ جهانی دوم را به تصویر میکشید این تصاویر صفحات مجلاتی مانند مجله لوک (1) و مجله لایف (2) را پر کرده بود و همیشه در برنامههای مستند تلویزیونی درباره جنگ به نمایش در میآمد و حتی روزنامهها از جمله روزنامه شهر سکونت خودم تایمز پیکایون (3) که دارای مالکیت یهودی است آن را تجدید چاپ میکرد. در دوران معصومیت کودکانه که من و رفقایم هرگز تصویری از زنی کاملاً برهنه ندیده بودیم، رسانهها، جنازههایی برهنه را که غالباً متعلق به زنان یا کودکان با جثههای کوچک بود، در معرض دید ما قرار میدادند. جنازهها همانند تودههای هیزم روی هم انباشته شده بودند و بوسیله بولدوزرهای نیروهای متفقین در گورهای دستهجمعی ریخته میشدند. تأثیر آن تصاویر بهقدری عمیق بود که حتی امروز با وضوح تمام همراه با احساسی کاملاً برانگیخته در حافظهام زنده میشوند.
به گمان دوست من پخش مکرر تصاویر قربانیان یهودی جنگ جهانی دوم، دلیل سیاسی داشت. او بدون انتظار پاسخی سؤال کرد:
«آیا این مسأله اتفاقی بوده است؟! اگر تمام این ماجرا برای برانگیخته شدن احساسات بواسطه برهنگی و مرگ است، پس چرا عملاً تنها قربانیان یهودی نمایش داده میشوند؟!»
زمانی که فیلم چهرههای مرگ (4) در سینماهای آمریکا در سال 1974 به نمایش در آمد، میلیونها نفر صف کشیدند تا فیلمهایی واقعی از انسانهای گرفتار در چنگال مرگ را مشاهده کنند. صحنهای از یک انسان در صحنه ناخوشایند مرگ شاید میخکوبکنندهترین صحنه برای هر فرد باشد. والدین، فرزندانشان را از چنین صحنههایی دور نگه میداشتند. برنامههای خبری تلویزیون بهندرت تصاویر دلخراش جنایات قتل را نشان میدهند. علیرغم هیاهوهای تبلیغاتی رسانهها برای بالا بردن میزان بینندگان، حتی پس از سقوط هواپیمای مسافربری معمولاً تصاویری کلی و مبهم از صحنه پخش میشود و سرها و تنههای جدا شده نشان داده نمیشود.
شدت خشونت در فیلمها و برنامههای تلویزیونی برای کودکان و نوجوانان نگرانی بسیاری را برانگیخته است. در عین حال پخش صحنههای وحشتناک هولوکاست بر اساس قوانین ایالتی جزء برنامههای اجباری برخی مدارس شده است. گروههایی یهودی با اعمال نفوذ، باعث تصویب قوانینی شدند که بر اساس آن درس هولوکاست در مدارس عمومی الزامی میشود. هزاران مدرسه محلی نیز با پافشاری یهودیان این درس را اجباری نمودهاند. خشونت خونینی که در واضحترین صحنههای فیلمهای تخیلی یا برنامههای تلویزیونی نمایش داده میشود، احتمالاً واضحتر از صحنههای فجیع هول