🔵 عجیب اما واقعی، نمرات عجیب دانش آموزان در کنکور
💡احمد میدری در برنامه تلویزیونی پرسشگر
مهمترین جایی که در آموزش و پرورش از تعارض منافع آسیب دیده، بحث کنکور است.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اگر منافع کسانی که در بخش خصوصی هستند با منافع مردم ناسازگار باشد و دستگاه اجرایی نتواند این منافع را هماهنگ کند، تعارض منافع وجود دارد؛ در بحث مؤسسات آموزشی که در بخش کنکور فعال هستند، تمایل وجود دارد که بچهها را به سمت مؤسسات آموزشی سوق بدهند تا بتوانند بیشترین درآمد را کسب کنند.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: جدول نمرات کسب شده در کنکور که از سال ۹۷ توسط سازمان سنجش منتشر شده است و قبل از آن را به صورت پراکنده در سایتهای اینترنتی میتوانستیم دست یابیم، به این شکل است. کسانی که در رشته ریاضی فیزیک در کنکور شرکت کردند، ۸۰ درصد دانشآموزان در درس ریاضی نمره کمتر از ۲ از ۲۰ را به دست آوردند یا از ۱۰۰ درصد توانسته اند کمتر از ۱۰ درصد را پاسخ دهند.
وی اضافه کرد: این موضوع با قواعد آزمونهای مختلف و استانداردهای آموزشی ناسازگار است. در رشته فیزیک ۷۶ درصد دانشآموزان کمتر از ۲ از ۲۰ گرفتند. در شیمی ۶۹ درصد و عجیبتر این است که در زبان فارسی که زبان مادری است، ۶۱ درصد کمتر از ۲ گرفتند یعنی در مجموع ۹۹ درصد دانشآموزان شرکت کننده در کنکور کمتر از ۱۰ از ۲۰ گرفتند و به عبارت دیگر نمره قبولی نمیتوانند بگیرند.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه یک مافیا وجود دارد، یعنی گروهی هست که سازماندهی میکند، گفت: در وزارت آموزش و پرورش مانند وزارت بهداشت، کار، مسکن، آدمهایی هستند که هم در بخش خصوصی و هم در بخش دولتی کار میکنند و این رابطهای است که در عموم قوانین کشورها ممنوع است یعنی نه تنها در زمان اشتغال بلکه حتی کمتر از پنج سال بعد از بازنشستگی، فرد حق ندارد وارد فعالیتهای مرتبط با وزارتخانهای که در آن بازنشسته شده، شود اما در ایران تبدیل به رویه شده است.
وی به نمرات تافل اشاره کرد و ادامه داد: تقریبا ۷۵ درصد کسانی که در تافل شرکت میکنند از ۲۰، بیش از ۱۵ گرفتند یعنی میانگین نمره ۱۵ است؛ قاعده آزمون این است که توزیع نمرات باید نرمال باشد یعنی ۲۰ درصد دانشآموزان بتوانند ۲۰ درصد پاسخ صحیح دهند. الان در کنکور این وضعیت را نمی بینیم؛ اگر سازمان سنجش نتایج آزمون را در ۳۰ سال گذشته منتشر کند، ما تغییرات را می بینیم. نه تنها در درس های پایه بلکه ادبیات فارسی را برای سال ۹۷ نگاه کنیم، نمرات خیلی جالب است.
میدری افزود: شهریور امسال، یک دانش آموز پس از آزمون کنکور، خودکشی کرد؛ این اولین بار نیست و بارها خودکشی دانشآموزان شنیده شده است؛ اگر شما در اینترنت کنکور و افسردگی را جست و جو کنید، می بینید، مطالب زیادی هست. حتی در موسسات کنکوری x و y هم یک بخشی به افسردگی و کنکور اختصاص دارد؛ فکر می کنم باید اقدامات سیستماتیک کنیم؛ وزارت آموزش و پرورش بخشی از درآمد مؤسسات آموزشی را می گرفت که این درآمدها زیاد نیست اما تعارض منافع سازمانی ایجاد می کند؛ اگر سازمانی بخشی از درآمدش از کسانی باشد که بر آنها باید نظارت کند، مصداق تعارض منافع است./عصر ایران
✅رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
⭕️
@andishejo