🇮🇷🍁
🍁
🌀 یادداشت روز
💠 موضوع: بهترین روش برای تغییر!
✍️نویسنده: فتحالله پریشان
🔹🌺🔸
🔻کمتر از یک هفته به پایان سال 1399 باقی مانده است؛ سالی سرشار از کامیابیها و ناکامیها. افزون بر بحران همهگیری کرونا که ابعاد جهانی پیدا کرد و ضربات جبرانناشدنی بر ساختار اقتصادی دنیا و کشورمان وارد کرد، استمرار مشکلات مزمن اقتصادی و مسائل معیشتی ازجمله تورم دورقمی، گرانی، بیکاری و کاهش ارزش پول ملی نیز فشار به اقشار کمدرآمد را دوچندان کرد. اگر بر این وضعیت، سودجویی و رانتخواری و فساد گروهی را که خود موجب تشدید شکافهای درآمدی و درنتیجه توزیع ناعادلانه ثروت میشود، بیفزاییم، اولویت و ضرورت فوری و فوتی ایجاد «تغییر» در وضعیت موجود جامعه را با تمام وجود درک میکنیم؛ اما بهترین شیوه و روش تغییر وضعیت اقتصادی و اجتماعی و سیاسی کشور چیست؟
❇️ مطابق تجارب جهانی، بهترین شیوه تغییر که کمهزینهترین آنهاست، تغییر وضعیت از طریق چرخش نخبگانی در ساختارهای قدرت و ثروت از طریق انتخابات است؛ اما کدام انتخابات میتواند حلال مشکلات باشد و چرخه معیوب مدیریت اجرایی امروز را درمان کند؟ مسلماً انتخاباتی که بتواند پاسخهای معتبری به انبوه مشکلات و معضلات مردم ارائه کند و سیر کاهشی منحنی حرکت تابآوری اجتماعی را برعکس نماید. اینچنین انتخاباتی در پرتو مشارکتجویی بیشترین انتخابکننده شکل میگیرد. انتخابات با شور و مشارکت گسترده، پشتوانه قدرتمند مردمی مسئولان آینده و تضمینکننده امنیت و منافع ملی است. با این مقدمه، به چند دلیل میتوان گفت که بهاحتمالزیاد میزان مشارکت در انتخابات 1400 بیش از انتخابات یازدهمین مجلس شورای اسلامی در اسفندماه 1398 خواهد بود:
1️⃣ آنگونه که تجربه نشان میدهد، معمولاً میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری بیش از انتخابات مجلس بوده است.
2️⃣ در انتخابات 1400 علاوه بر ریاست جمهوری، انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و ... هم برگزار میشود که این امر بر میزان مشارکت تأثیر مثبت میگذارد.
3️⃣ بین رقابت و مشارکت نسبت مستقیم وجود دارد؛ به میزان افزایش انگیزه رقابت، مشارکت هم بالا خواهد رفت. در
#انتخابات1400 بهاحتمالزیاد با رقابت بیشتری نسبت به مجلس یازدهم مواجه خواهیم بود. اصلاحطلبان در انتخابات اسفند 98، نتیجه انتخابات مجلس را واگذارشده به رقیب میدانستند و بنابراین، درصدد رقابت با حریف نبودند؛ اما اکنون شانس پیروزی خود را به دو دلیل احتمال احیای برجام و رفع برخی تحریمها با توجه به روی کار آمدن دولت بایدن در آمریکا و رقابتهای احتمالی و احتمالاً وحدتشکن در درون جریان رقیب، بالا میدانند و امید زیادی به رأیآوری دارند.
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن #معیار
#روشنگری
🆔
https://sapp.ir/meyar.pb
🆔
eitaa.com/meyarpb
🆔
https://rubika.ir/meyar_pb
🍁
🇮🇷🍁