🔸هابارد در سال 1950 کتابی را با عنوان “دیانتیک: دانش مدرن سلامتی ذهن” منتشر کرد که با فروش خوبی روبرو شد و این سرآغاز مسیری شد که به تأسیس کلیسای ساینتولوژی انجامید. کتاب «دیانتیک» در سال اول انتشار خود بیش از نیم میلیون جلد فروش داشت و تا ۲۸ هفته در صدر لیست پرفروشترین کتاب نیویورک تایمز قرار داشت.
🔹با این اتفاق هابارد مخاطب خودش را پیدا کرده بود؛ مخاطبی که دنبال نوع خاصی از درمان بود. ویژگی این کتاب این بود که اشخاص را تشویق میکرد تا تجربههای تلخ زندگی خود را مرور کرده و با گذر کردن از آنها رهایی پیدا کنند و بدین ترتیب مشکلات روحی خود را درمان کنند.
🔸هابارد با ابداع دیانتیک توانست خود را در کانون توجه ها قرار دهد. خانم «سارا نورثروپ» که مدتها با هابارد زندگی مشترک داشت و از وی صاحب فرزند است، در این مورد می گوید: هابارد همه جا برای پول سخنرانی کرده و مبالغ هنگفتی به جیب می زد. از هر شرکت کننده 500 دلار دریافت می شد تا دیانتیک یاد بگیرد. احساس می کردم که هابارد مشغول دزدیدن پول های مردم است. ران در این جلسات خاطرات جعلی به اذهان مخاطبان خود القا می کرد. ران به تدریج خود را ناجی و قهرمان نامید؛ یک شمایلی از خدا!
🔹در آن زمان هیچ کس فکر نمی کرد که کتاب «دیانتیک» سرآغاز پیدایش جریانی به نام ساینتولوژی باشد که حرف و حدیث های زیادی را در پی خواهد داشت. اما در مدت کوتاهی این ایده گسترش پیدا کرد و کلیسای ساینتولوژی جایگزین دیانتیک شد و با تعویض برند به ساینتولوژی کم کم جلسات سخنرانی و کلاسهای آموزشی تشکیل شد و در مدت زمان کوتاهی درآمد سرشاری نصیب هابارد و کلیسای ساینتولوژی گردید.
🔸به زبان ساده، هابارد مدعی بود که دیدگاه منحصر به فردی پیدا کرده است که بر اساس آن می توانست به مردم بباوراند که این دیدگاه می تواند استاندارد زندگیشان را بالا ببرد و در ازای این باور از آنها پول بگیرد. وی با ذهن خلاقی که داشت می توانست ایده ها و داستان هایی بسازد که ظاهرا در صدد ارتقای کیفیت زندگی مردم است و مردم حاضر هستند بابت آن پول بپردازند.
🔹تعالیمی که «ال ران هابارد» در چندین سال به نام ساینتولوژی ارائه داد به شکل مجموعهای از تعالیم در آمد که می توانست به نوعی عنوان مذهب یا فرقه را داشته باشد؛ به نحوی که هم اکنون ساینتولوژی در برخی از کشورها مانند آفریقای جنوبی، استرالیا، ایالات متحده آمریکا، هندوستان، مکزیک، نیوزیلند، پرتغال، سوئیس، تایوان، تانزانیا، ونزوئلا، زیمبابوه به طور رسمی مذهب شمرده می شود و در برخی کشورها مانند فرانسه، آلمان و بلژیک به عنوان فرقه مذهبی شناخته شده است.
🔸البته برخی از کشورها مانند سوئیس نیز با توجه به گسترگی فعالیت های اقتصادی این جریان، آن را فقط به عنوان یک برند تجاری به رسمیت می شناسند. ناگفته نماند در برخی از کشورها هر گونه فعالیت و تبلیغ این فرقه ممنوع بوده و شامل جریمه و مجازات زندان میشود که از جمله آنها می توان به فرانسه اشاره کرد. ادامه...👇