این سیاستِ بیپدر مادر؟
💢 بعضی اوقات در اداره، تاکسی و محل تجمعهای روزمره، میان محاورات تعدادی از مردم، سیاست بیپدر و مادر توصیف میشود.
آنها با مشاهدهی رفتارهای خارج از عدل و مروت برخی سیاستمداران تلقیشان بر آن است که سیاست پدر و مادر ندارد و از پاکی و صداقت به دور است.
⁉️ اما سوال اینجاست که سیاست پدر و مادر دارد و ما نمیشناسیم یا اینکه واقعا پدر و مادری ندارد؟ منظور از پدر و مادر قطعا کنایه از آن است که سیاست یا مبتنی بر اصول انسانی و اخلاقی ثابتی پایهگذاری شده است یا اصول آنرا صاحبان منفعت به تناسب منفعتطلبی خود تعیین میکنند؟
♨️ امام هادی(ع) در زیارت جامعهی کبیره یک بار برای همیشه پاسخ این سوال را دادهاند. ایشان در فرازی اهل بیت را "ساسة العباد و ارکان البلاد" معرفی میکنند.
سیاست اسم مصدر است و ریشهی آن سَوَسَ(ساس) میباشد که به معنای تدبیر است. سیاست که به معنای تدبیر باشد، بیشک نسبت به خوب یا بد بودن، اجمال دارد و تدبیر خوب و بد ناظر بر اصول ثابتی خواهد بود که آن اصول تعیین میکند چه سیاستی حق و چه سیاستی باطل میباشد.
🔹 بر همین اساس میتوان گفت سیاست چه حق باشد و چه باطل، دارای پدر و مادر است.
💢 یک سیاست و تدبیر مبتنی بر اصول اسلامی است که امام هادی(ع) بر همان اساس، ائمهی اطهار(ع) را سیاستمدار معرفی میکنند و یک تدبیر نیز مبتنی بر اصول اومانیستی و بنیادگرایی عقل است که میتوان تجسم آنرا در حکومتهای جور همچون، حکومت امویان، عباسیان و در تاریخ ایران به حکومتهای پادشاهی مثل قاجاریه و پهلوی اشاره کرد.
⭕️ اینکه سیاست پدر و مادر ندارد کنایه از ظلمی است که تدبیر اومانیستی، آنرا بر مردم تحمیل کرده که این خود نشان میدهد سیاست بد هیچ سنخیتی با فطرت خاص انسانی ندارد و لذا او تعبیر بیپدر و مادر را جامع ترین سخن در تعریف سیاست میپندارد!
♨️ حال اگر این سخن را برخی از مذهبیون در قالب جدایی دین از سیاست بر زبان جاری کنند، نشان از عدم فهم درست از دین و درک نادرست واژهشناسی کلمهی سیاست است. چرا که اگر سیاست از نظر لغوی و اصطلاحی به درستی فهم شود، بیشک "ساسة العباد" به قرینهی "ارکان البلاد"، دینِ جامع و سیاستی حَسَن را تعريف میکند.
✍️ علی عسگری
🌐
#آنتی_سکولار را دنبال کنید👇🏻
🆔
@antisecular_ir