🔷🔷🔶صفحه ۴۴۰🔶🔷🔷
⚜ دعای ۳۸ صحیفه سجادیه ⚜
⭐️ نیایش حضرت سجاد علیه السلام در پوزش از پیامدهای ظلم به بندگان و کوتاهی در حقوق آنان و رهایی از آتش
🏝 این دعا مشتمل بر سه فراز است🏝
🏝 فراز اول🏝
💠اللَّهُمَّ إِنِّي أَعتَذِرُ إِلَیكَ ، مِن مَظلُومِِ ظُلِمَ بِحَضرَتِي فَلَم أَنصُرهُ ، وَمِن مَعرُوفِِ أَسدِيَ إِلَيَّ فَلَم أَشکُرهُ ، وَمِن مُسِي ءِِ اعتَذَرَ إِلَيَّ فَلَم أَعذِرهُ ، وَمِن ذِي فَاقَةِِ سَأَلَنِي فَلَم أُوثِرهُ وَمِن حَقِّ ذِي حَقِِ لَزِمَنِي لِمُؤمِنِِ فَلَم أُوَفِّرهُ ، وَمِن عَیبِ مُؤمِنِِ ظَهَرَ لِي فَلَم أَستُرهُ ، وَمِن کُلِّ إِثمِِ عَرَضَ لِي فَلَم أَهجُرهُ .
💠 معبودا ! همانا من به درگاه تو عذر خواهم ؛ از این که به ستمدیده ای در حضور من ستم شد و من یاری اش نکردم ، واحسانی که به من شد و از آن سپاسگزاری نکردم ، و خطا کاری که از من عذر خواست و عذرش را نپذیرفتم ، وتهیدستی که از من درخواست کرد و اورا برخود ترجیح ندادم ، و حقّی که برای مومنِ حق داری برعهده ام بود و آن را کامل ادا نکردم، و عیب مؤمنی که برایم آشکار شد و آن را نپوشاندم ، وهرنادرستی که برایم پیش آمد و از ان دوری نجستم .
🏝 فراز دوم🏝
💠 أَعتَذِرُ إِلَیكَ یَا إلَهِي ! مِنهُنَّ وَمِن نَظَائِرِهِنَّ ، اعتِذَارَ نَدَامَةِِ ، یَکُونُ وَاعِظاً لِمَا بَینَ یَدَیَّ مِن أَشبَاهِهِنَّ .
💠 به درگاهت عذر خواهم ای معبودمن ! از این ها ومانند این ها ؛ عذری از سر پشیمانی ؛ تا نسبت به خطاهایی که مانند آنها برایم پیش می آید ، پند آموز باشد.
🏝 فراز سوم 🏝
💠 فَصَلِّ عَلَی مُحُّمَّدِِ وَآلِهِ ، وَاجعَل نَدَامَتِي عَلَی مَا وَقَعتُ فِیهِ مِنَ الزَّلَّاتِ ،
وَعَزمِي عَلَی تَركِ مَا یَعرِضُ لِي مِنَ السَّیِّئَاتِ ، تَوبَةً تُوجِبُ لِي مَحَبَّتَكَ ؛ یَا مُحِّبَّ التَّوَّابِینَ !
💠 پس بر محمد صلی الله علیه و خاندان او علیهم السلام درود فرست، و پشیمانی ام را از لغزش هایم که(قبلاً)در آن گرفتار شده ام ،و تصمیم مرا بر ترک گناهانی که ( بعداً) برایم پیش می آید، توبه ای قرار ده که مرا سزاوار محبت تو سازد؛ ای دوست دار توبه کنندگان!
🏝 پایان دعای سی وهشتم🏝
🔷🔷🔶🔶🔶🔶🔷🔷