🔰شمه ای از زندگی حضرت خدیجه(سلام الله علیها) به مناسبت وفات این بانوی مکرمه
🔶حضرت خدیجه سلام الله علیها اولین همسر پیامبر اکرم (ص) و مادر حضرت فاطمه سلام الله علیهاست. او نخستین بانویی است که به اسلام ایمان آورد. خدیجه تمام اموال خویش را به پیامبر(ص) بخشید تا در راه نشر اسلام صرف نماید. خانوادهای که خدیجه را پرورش داد، از نظر شرافت خانوادگی و نسبتهای خویشاوندی، در شمار بزرگترین قبیلههای عرب جای داشت. این خاندان در همه حجاز نفوذ داشت. آثار بزرگی و نجابت و شرافت از کردار و گفتار خدیجه پدیدار بود. خدیجه از قبیله هاشم بود و پدر و اقوامش از ثروتمندان قریش بودند. پدرش خویلد بن اسد قریشی نام داشت. مادرش فاطمه دختر زائد بن اصم بود.
✅آشنایی با حضرت محمد(ص)
🔶فضایل اخلاقی حضرت خدیجه، بسیاری از بزرگان و صاحب منصبان عرب رابه فکر ازدواج با وی میانداخت. تا این که با مقامات معنوی حضرت محمد(ص)آشنا شد و آن دو غلامی که برای تجارت همراه پیامبر(ص)فرستاده بود، مطالب و معجزاتی که از وی دیده بودند، برای خدیجه نقل کردند. خدیجه بسیار مجذوب مکارم اخلاقی و کمالات و مقامات معنوی پیامبر(ص) شده بود. البته او از یکی از دانشمندان یهود و نیز ورقه بن نوفل، که از علمای بزرگ عرب و خویشان نزدیک خدیجه بشمار میرفت، درباره ظهور پیغمبر آخرالزمان مطالبی شنیده بود. همه این عوامل موجب شد تا خدیجه خود درخواست ازدواج با حضرت محمد(ص) را که مولا و سرور خود میدید بدهد. نکته ای مهم که باید اشاره کرد این است که حضرت خديجه به هنگام ازدواج با پیامبر گرامی صلی الله علیه و آله دوشیزه بودند و رقیه و زینب، نه دختران او، بلکه دختران خواهرش هاله بودند که تحت سرپرستی و مراقبت او قرار گرفتند. از طرفی پیامبر(ص) به احترام خدیجه، در طول حیات او همسر دیگری برنگزید و پس از درگذشت وی همواره از او با نیکی یاد میکرد و هر آن کس یا چیزی که او را یاد خدیجه میساخت مسرور می نمود.
🔶وی انسانی روشنبین و دوراندیش بود. باگذشت، علاقهمند به معنویات، وزین و باوقار، معتقد به حق و حقیقت و متمایل به اخبار آسمانی بود. همین شرافت برای او بس که همسر رسول الله(ص) بود و گسترش اسلام به کمک مال و ثروت او تحقق یافت.
در همین رابطه، پیامبر اسلام میفرمایند:
«مَا قَامَ وَ لَا استَقَامَ ديني إِلَّا بشيئين مَالِ خَدیجَةَ و سَیفِ علي بن أبي طالب»
دین من برپا نشد و استقامت نکرد مگر بوسیله دوچیز: سرمایه خدیجه و شمشیر علیّ بن ابی طالب
🔶حضرت خدیجه از کتب آسمانی آگاهی داشت و علاوه بر کثرت اموال و املاک، او را «ملکه بطحاء» میگفتند. از نظر عقل و زیرکی نیز برتری فوقالعادهای داشت و مهمتر این که حتی قبل از اسلام وی را «طاهره» و «مبارکه» و «سیده زنان» میخواندند. جالب این است او از کسانی بود که انتظار ظهور پیامبر اکرم(ص) میکشید و همیشه از ورقه بن نوفل و دیگر علما جویای نشانههای نبوت میشد. اشعار فصیح و پرمعنای وی در شان پیامبر اکرم(ص) از علم و ادب و کمال و محبت او به آن بزرگوار حکایت میکند.
🔶نمونهای از اشعار حضرت خدیجه درباره پیامبر اکرم(ص)چنین است:
💫فلواننی امسیت فی کل نعمه
و دامت لی الدنیا و تملک الاکاسره
💫فما سویت عندی جناح بعوضه
اذا لم یکن عینی لعینک ناظره
✨اگر تمام نعمتهای دنیا از آن من باشد و ملک و مملکت کسراها و پادشاهان را داشته باشم
✨در نظرم حتی این همه دارائی به اندازه بال پشه ای ارزش ندارد زمانی که چشمانم به چشمان تو نیافتند.
🔶دیگر خصوصیت ام المومنین، خدیجه(س) این است که او دارای شمّ اقتصادی و بازرگانی بود و آوازه شهرتش در این امر به شام هم رسیده بود.
🔶چه میتوان گفت در شان کسی که مایه آرامش و تسلای خاطر رسول خدا(ص) بود؟! در تاریخ میخوانیم: «حضرت محمد صلی الله علیه و آله هر وقت از تکذیب قریش و اذیتهای ایشان محزون و آزرده میشدند آنگاه که خدیجه را میدید تسلّی پیدا نموده و مسرور میشدند».
✅وفات جانسوز خدیجه(س)
🔶حضرت خدیجه سلام الله علیها سه سال قبل از هجرت بیمار شد. پیغمبر(ص)به عیادت وی رفت و به او بشارت داد که در بهشت نیز خدیجه همسر ایشان میباشد(اما علمت ان الله قد زوجنی معک فی الجنه...)
🔶عاقبت آن بانوی مکرمه در دهم ماه مبارک رمضان سال دهم بعثت در خارج از شعب ابوطالب جان به جان آفرین تسلیم کرد و به لقای الهی رسید. پیغمبر اسلام صلی الله علیه و آله شخصاً خدیجه را غسل داد، حنوط کرد و با همان پارچهای که جبرئیل از طرف خداوند عزوجل برای خدیجه آورده بود، کفن کرد. رسول الله(ص) شخصا درون قبر رفت، سپس خدیجه را در خاک نهاد و آنگاه سنگ لحد را در جای خویش استوار ساخت. او بر خدیجه آن یگانه دوران، بسیار اشک میریخت، دعا میکرد و برایش آمرزش میطلبید.
🕊شادی روح بلند امّ المومنین، صلوات
کانال عاشقان اهل بیت علیهم السلام 🏴🥀🏴👇
https://eitaa.com/joinchat/15178