🔰توجه به توده مردم نه حزب و گروه خاص و بیان علت این امر
🔹توصیه های امیرالمؤمنین (ع) به مالک اشتر در بیان
#امام_خامنه_ای
🔸[اجمعها لرضى الرعیة]
توجه کن كارى كه انتخاب مىكنى،
#رضایت_مردم را با خودش داشته باشد. «رعیت» به مردم اطلاق مىشود؛ یعنى كسى كه مراعات او لازم است. یعنى توده ى مردم و عامه ى مردم؛ نه گروههای خاص. تكیه ى امیرالمؤمنین و پیغمبر و قرآن هم روى همین مجموعه هاى عمومى مردم است؛ همین چیزى كه خواصِ خاصِ خرج كنِ امروز با طرح آن در مسائل سیاسى و اجتماعى مخالفند و اسمش توده گرایى و پوپولیسم است.
🔸 اینكه جماعت و حزب و گروه و دسته ى خاصى را انتخاب كنید و اینها بشوند محور تصمیم گیرى و محور كار و طبعاً محور خِیرات، خیلى خوش خیالى است. اینكه آدم خیال كند جماعت خاصى محور تصمیم گیرىاند، كارها را آنها مىكنند، انتصابها را آنها مىكنند؛ اما وقتى نوبت تقسیم غنایم مىشود، خودشان را زاهدانه كنار مىكشند و مىگویند نخیر، بروید بدهید به مردم، دیدیم و تجربه كردیم كه اینطورى نیست؛ منطقاً هم اینگونه نیست.
🔸 بعد حضرت استدلالى دارد كه خیلى عجیب و جالب است. مىفرماید:
«فان سخط العامة یجحف برضى الخاصة»؛ ملاك و مناط و معیار و میزان كار، رضایت و عدم رضایت عامه ى مردم است. چرا؟ چون اگر عامه ى مردم ناراضی باشند، رضایت و خشنودى گروه هاى خاص از تو بكلى پامال مىشود و از بین مىرود. اى بسا جماعتى به اسم روشنفكر و نخبگان سیاسى، طرفدار حكومت و حاكمى هستند، اما عامه ى مردم ناراضىاند؛ این نارضایىِ عمومىِ مردم، خشنودى و رضایت آن جماعت ویژه را لگدمال مىكند و از بین مىبرد؛ كمااینكه دیدیم همین كار را كردند.
۱٣٨۴/٧/۱٧
♻️ادامه دارد....
🆔
@ashora_karbala