🔰 مهمترین آفت سلوک
✍ #علامه_طهرانی (ره)
🔹 قلبی که در افکار غیر صحیح و غیر واقعی دارد دور می زند، آن فیض می آید و رد میشود، نمیایستد، گیرنده وجود ندارد، فرستنده هست، گیرنده نیست، نمی گیرد. پس باید شرایطش را آماده کرد، موانع را از سر راه برداشت تا اینکه انسان بتواند فیض بیشتری ببرد، هر چه حالت سکوت و حالت سکون و آرامش بیشتر باشد واردات بیشتر خواهد شد و بالعکس. سکوت یک وِزانى را در انسان به وجود مى آورد که با حرف، یک همچنین وزان و یک همچنین متانتی بدست نمی آید.
🔹 ملائکه در جایى که تشویش و اضطراب است نمى آیند، ملائکه در جاى سکون و آرامش مى آیند، ملائکه در جایى که دائماً محلّ جَوَلان فکر و تخیّلات و خیالات است نمی آیند. افرادى که زیاد صحبت مى کنند، قلب آنها مشوّش است، اضطراب دارد. بعضىها که ما مثلًا دیدیم، مرحوم علّامه طباطبایى یا مثلًا مرحوم آقاى حدّاد، در مجلس که مىنشستند، تا از ایشان سؤال نمىکردیم حرف نمی زدند؛ با علّامه طباطبائى، یک ساعت می نشستیم، همینطور به انسان نگاه مىکرد.
🔹 ولى بعضىها مىگویند: آقا! یعنى چه؟ انسان بنشیند هِى همینطورى نگاه بکند، ساکت، یک حرفى بزنیم، یک چیزى. آقا! هوا گرم است، خیابان شلوغ است، جنسها گران شده، یک حرفى بالأخره بزنیم، این روش یعنى چه؟ ارتباط انسان با اینگونه افراد براى انسان مضرّ است. انسان با افرادى باید ارتباط داشته باشد که این حالت در آنها کمتر است، حالت سکون و آرامش در آنها بیشتر است و در این زمینه روایات زیاد است که ملائکه در سکون اند، شیاطین در اضطرابند.
📚 پای درس عارفان؛ ص ٣٢۶
🆔 @ashora_karbala