#یادداشت_هفته
تحلیلی کوتاه بر فرمایشات مقام معظم رهبری درباره ممنوعیت مذاکره با آمریکا
#مذاکره_آمریکایی_نتیجه_شکست_جنگ_نیابتی
✅فضای جنگ های انجام گرفته پس از جنگ جهانی دوم بسیار متفاوت با گذشته بود. در این دوران دیگر قدرت های جهان خود با یکدیگر نمی جنگیدند بلکه با رقم زدن جنگ های نیابتی توسط کشورهایی که حاکمان آنها، دست نشانده خود بودند، به مبارزه می پرداختند. این نوع جنگ ها به جنگ های نیابتی یا پراکسی وار (Proxy war) معروف شد.
✅بنا به گفته کلاوزویتس( استراتژیست ارشد آلمانی تبار) جنگ ادامه سیاست است به نوعی دیگر. بنا به این فرض اگر برای رابطه جنگ و سیاست ارتباطی چنین قائل باشیم هر تحول در عرصه سیاست می تواند به تحول در نحوه جنگ ها نیز بیانجامد. روند تحول جنگ ها هر چه بیشتر به سوی نرم تر شدن حرکت کرد و قدرت های حاکم برای سرنگونی دولت های مورد هدف خویش از ابزار کودتای نظامی توسط عناصر نظامی مزدور خود بهره می جستند. افرادی نظیر پینوشه، پرویز مشرف و… همگی از این دست افراد بودند که با کودتاهای نظامی و به نام دفاع از میهن، دولت های مردمی را سرنگون می کردند، تا منافع اربابان خویش را تامین نمایند.
✅آنتونی کردسمن، تحلیلگر ارشد یکی از مهمترین اتاقفکرهای دفاعی و امنیت ملی آمریکا:
«حملات اخیر به عربستان حامل یک
#هشدار_راهبردی آشکار است؛ اینکه دوران برتری هوایی آمریکا در خلیج [فارس] و نیز جایگاه تقریبا انحصاری آمریکا در حملات از راه دور نقطه زن، به سرعت در حال زوال است.»
✅می توان ادعا کرد که با زمین گیر شدن عربستان در برابر موشک ها و تجهیزات نظامی
#یمنی و منزوی شدن اسراییل در برابر موشک های حماس و برادران فلسطینی و جواب ندادن تحریم ها و فشارهای حداکثری در قالب تحریم های ناجوانمردانه، آمریکا
#پروژه_جنگ_نیابتی را بازنده شده و با دعوت ایران به مذاکره، در صدد است تا آبروی ریخته را به جوی بازگرداند و از کانال سیاسی، ضربات جدیدی و بازی جدیدی را شروع نماید.
✅از طرفی نیز با نزدیک شدن
#انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بلحاظ اینکه مردم آمریکا بعد از باتلاق ویتنام و عراق و افغانستان و....
#دیپلماسی موفق را بر جنگطلبی قلدرمآبانه ناموفق، ترجیح می دهند...ترامپ و تیم سیاسی اش، توافق سیاسی و مذاکره با ایران را یک گام موفق در روابط بین الملل و توسعه هژمونی آمریکا در منطقه خاورمیانه تعریف می کنند.
✅صحبت های
#مقام_معظم_رهبری در رابطه با آسیب های مذاکره با آمریکا در شرایط فعلی، نه تنها بخاطر این بود که آمریکا به دنبال
#فشار_حداکثری است، از این زاویه هم می توان تحلیل کرد که شکست های آمریکا در
#جنگ_های_نیابتی و از دست دادن تقریبی
#خاورمیانه، تنگنا و انزوای سیاسی آمریکا را به دنبال داشته و برای خروج از بحرانی که حاصل
#قلدری و سیاستهای یکجانبه گرایانه دولت مردان آمریکاست، پروژه مذاکره را پیگیری می کنند.
✅بنوعی می توان گفت که آمریکا از موضع ضعف، مذاکره پیش دستانه را پیشنهاد داده و مذاکره در شرایط فعلی، جز
#تحمیل خواسته های نامشروع و خروج از
#بحران_سیاسی دشمن نیست.
وقتی جمهوری اسلامی ایران، مقاومت با عزت را بر مذاکره با ذلت ترجیح داد، ثمره اش اقتدار منطقه ای و نظامی و علمی و سیاسی کشور شد و این امر با یک پیشنهاد پیش پا افتاده و با سیاست هویچ و چماق آمریکایی، قابل معاوضه نخواهد بود.
@andisheengelabi
علیرضا محمدلو
#سیاست
#مذاکره
#دستکش_مخملی
#دست_چدنی
#فشارحداکثری
#جنگ_نیابتی