🔰حقوق مومن بر مومن 👇👇👇
امام صادق علیه السلام می فرماید: ما عبد الله بشیء افضل من اداء حق المؤمن.خداوند، به چیزی برتر از «ادای حق مؤمن»، عبادت نشده است.[1]
⛔️ بترس از ولایت خدا بیرون نیفتی :
امام باقر علیه السلام فرمود: از جمله حقوق مؤمن بر برادر دینی اش این است که: گرسنگی او را برطرف سازد، راز و عیب او را بپوشاند، رنج واندوهش را برطرف سازد، قرض و بدهی او را بپردازد و هر گاه از دنیا رفت، جایگزین او در رسیدگی به وضع خانواده و فرزندانش باشد.[2] پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: مؤمن هفت حق بر گردن مؤمن دارد که ازسوی خدا واجب شده است.
1-در پیش رو، احترامش کند.
2-در دل، محبت او را داشته باشد.
3-در مال خود، مواسات نسبت به او داشته باشد.
4-غیبت او را حرام شمارد.
5-هنگام بیماری به عیادتش رود.
6-پس از مرگ، در تشییع جنازه او شرکت کند.
7-پس از فوت او، در باره اش جز خیر و نیکی نگوید.[3]
⭕️معلی بن خنیس گوید: از امام صادق علیه السلام پرسیدم: حق مؤمن برمؤمن چیست؟ حضرت فرمود: می ترسم که بدانی و عمل نکنی و آنها را تباه سازی. گفتم: لا حول و لا قوة الا بالله(یعنی ان شاءالله به یاری خداعمل خواهم کرد). فرمود: «مؤمن بر گردن مؤمن هفت حق دارد که همه واجب است و اگر هر کدام را ضایع و تباه کند از ولایت خدا بیرون رفته و طاعت الهی را نافرمانی کرده است:
🛎«اول»: اینکه آنچه برای خود دوست می داری برای او هم دوست بداری و آنچه بر خود نمی پسندی برای او هم نپسندی.
🛎«دوم»: اینکه با جان و مال و زبان و دست و پایت او را یاری کنی.
🛎«سوم»: آنکه در پی جلب رضای او باشی و او را به خشم نیاوری ودستورش را اطاعت کنی.
🛎«چهارم»: آنکه برای او «چشم » و «راهنما» و «آینه » باشی (ان تکون عینه و دلیله و مرآته).
🛎«پنجم»: آنکه چنین نشود که تو سیر باشی و او گرسنه، تو سیراب باشی و او تشنه، تو پوشیده باشی و او عریان!
🛎«ششم»: آنکه اگر خادم یا همسری داری که کارهای تو را انجام می دهد و او بی همسر است، خدمتگزار خودت را بفرستی که لباسهایش را بشوید. برایش غذا بپزد و برایش جا بیندازد.
🛎«هفتم»: آنکه قسم خوردن او را بپذیری، دعوتش را قبول کنی، دربیماری اش به عیادتش بروی، در مرگش برای تشییع جنازه حاضرشوی و اگر حاجت و نیازی دارد، در رفع آن نیاز بکوشی و نگذاری که او از تو درخواست کند(یعنی پیش از آنکه او درخواست کند، خودت به رفع مشکلش اقدام کنی).
👈 هر گاه چنین کردی(و به این وظایف عمل نمودی) ولایت تو به ولایت خدا متصل می گردد.»[4]مراعات این وظایف متقابل، جامعه ای آرمانی، با صفا و صمیمیت، همبسته و منسجم، عاطفی و نیرومند پدید می آورد که از حرارت ایمان و شوق برخوردار است و آحاد و افراد، در سایه این مودت و صداقت ومراعات، به قدرتی استوار و مجموعه ای مستحکم و خلل ناپذیر تبدیل می شوند و جامعه اسلامی به عزت و اقتدار می رسد.
⬅️📣🔸📣 واین حقوق وقتی ادا می شود که مومنین به صورت تشکیلاتی عمل کنند ، مسجد و محله محور .
📙پی نوشت ها
[1] مجلسی، بحارالانوار، ج 71، ص 243.
[2] ميزان الحكمه، ج 2، ص 482.
[3] بحارالانوار، ج 71، ص 222.
[4] اختصاص، شيخ مفيد، ص 28.