#نکات_معارفی
✅ موضوع: ارزش علم و علم سودمند - بخش سوم
📝گزیده سخنرانی
#حجت_الاسلام_مهدوی_ارفع
🔹🔹🔹🔹
🔷بهره برداری از علوم اهلبیت علیهم السلام
🔸ما متوجه اهمیت علم هستیم ولی دست به دامن بد افرادی شدیم که از علم درست استفاده نمیکنند
🔸 بی دلی در همه احوال خدا با او بود
او نمیدیدش و از دور خدایا میکرد
گوهری کز صدف کون و مکان بیرون است
طلب از گمشدگان لب دریا میکرد
🔸حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام در خطبه ۱۷۵ نهجالبلاغه میفرمایند: سوگند به خداوند اگر بخواهم، میتوانم هرکدام از شما را از آغاز و پایان کارش و از تمام شئون زندگیاش آگاه سازم؛ ولی از این میترسم که به مقام پیامبر اکرم صلیالله علیه واله بیایمان شوید؛ ایشان صاحبکلام (بپرسید قبل از آنکه از بین شما بروم سَلُونِي قَبْلَ أَنْ تَفْقِدُونِي) هستند.
🔸باید ببینیم اقتصاد و سیاست خود را از چه کسانی آموختیم بهجای رفتن در خانهی امیرالمؤمنین علیهالسلام و مطالعهی نامه ۵۳ نهجالبلاغه که خطاب به مالک اشتر است سراغ روشهایی رفتیم که خود غربیها بهاشتباه و غلط بودن آن علم پیداکردهاند؛
🔸در قسمتی از این نامه حضرت میفرمایند: اگر مردم توانایی پرداخت مالیات نداشتند به آنان سخت نگیر مردم آن را در جایی که دشمن تحریم و یا حمله کرد جبران میکنند و با تو همراهی میکنند.
🔸سازمان ملل متحد نامه امام را به مالک اشتر را مترقیترین منشور حکومتداری تاریخ معرفی میکند ولی ما بهرهای از این توصیههای اقتصادی نمیبریم.
🔸نباید فهم نهجالبلاغه را آنقدر سخت و دشوار کنیم تا کسی سراغ آن نرود که حضرت این فرمایشات را در جمع علما و فلاسفه بیان نفرمودند بلکه برای عوام مردم، ایراد فرمودند؛ باید مردم و مسئولین به این کتاب شریف رجوع کنند که تمام شئون زندگی را در بردارد.
🔷روش ساده ی خواندن نهجالبلاغه
🔸برای ارتباطگیری با نهجالبلاغه به این نکات توجه کنید و به آن عمل کنید:
ترجمه فارسی آن را بخوانید بهعنوانمثال ترجمهی آقای دشتی که در بازار موجود است؛ روزیده دقیقه زمان برای مطالعه اختصاص بدهید؛ از حکمتها که کوتاه هستند، شروع کنید و بعد نامهها را آغاز کنید و در آخر سراغ خطبهها بروید؛ چهارماهه این دوره تمام میشود و دورههای بعدی نیز روشهای دارد که بعداً متذکر میشویم.
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه(س)
@astanqom