لطفاً حتماً کپشن پست رو بخونید 👇
🔴معنای بقیة الله در قرآن علاوه بر تفسیر و معنای ظاهری آیه👇
.در روایات متعدد وارد شده است که قرآن، ظاهر و باطنی دارد است؛ مانند:
🔶امام باقر(ع):
«کتاب خدا، ظاهر و باطنى دارد و معانیاى، ناسخى و منسوخى، محکم و متشابهى، قانونها و مَثَلهایى، فصل و وصلى، و حروفى و تصریفى. پس هرکسی ادّعا کند که کتاب خدا مُبهم است، هم خود به هلاکت افتاده و هم دیگران را به هلاکت کشانده است».[1]
◀️ آیات زیادی داریم که تفسیر باطنی و ظاهری متفاوتی دارند، مثل آیه لَا يَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ آیه هفتاد و نه سوره مبارکه واقعه که ظاهرش این که برای لمس کردن قرآن باید وضو داشت، اما باطنش این که جز پاکان یعنی پیامبر رحمت ص و امامان معصوم علیهم السلام به حقیقت قرآن دست پیدا نمی کنند و تفسیر صحیح آیات قرآن کریم رو پاکان می دانند، واژه بقیة الله با بررسی کتب لغت واژه ای عام است و با توجه به جامعیت و گستردگی ویژه قرآن میتوان بقیّة الله را بر هر وجود سودمند و پایداری که از سوی پروردگار برای بشر مانده و مایه رحمت و خیر و سعادت او شده باشد به کار برد.
💠از این رو انبیای الهی، امامان و رهبران دینی میتواننداز بارزترین مصادیق «بقیةالله» باشند، چنانکه در جوامع روایی بر ائمه طاهرین (علیهم السلام) تطبیق شده است.
🔷گواه این مدعا آن است کهافزون بر ادعیه و زیارات، در روایات فراوانی، از آن حضرت به «بقیّة اللّه» تعبیر شده است؛ امام صادق (علیه السلام) فرمود: هرگاه خواستید به او خطاب کنید بگویید: «السلام علیک یا بقیة اللّه». سپس به آیه شریفه «بقیةالله خیر لکم» [2] استشهاد فرمودند. [3] .
🔶بر پایه روایتی از امام باقر (علیه السلام)اولین جملهای که امام زمان (عج) هنگام ظهور بر زبان میآورند آیه شریفه «بَقِیَّةُ اللّهِ خَیرٌ لَکُم...» است و آنگاه میفرمایند: «أنابقیّة اللّه و حجّته و خلیفته؛ منم آنچه خداوند برای شما باقی گذارده و حجت و خلیفه او». [4] .
📚پی نوشت ها:
1. ↑ مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج 89، ص 90.بیروت، دار إحیاء التراث العربی، چاپ دوم، 1403ق
2. ↑ هود/سوره۱۱، آیه۸۶.
3. ↑ الکافی، ج۱، ص۴۱۱۴۱۲.
4. ↑ الصافی، ج۲، ص۴۶۸.
مقاله کامل در این باره 👇
http://wikifeqh.ir/بقیة_الله
ڪانال عطر قـــ💗ــــرآن
🆔
@AtreQuran