کانال رسمی اندیشکده عطر گل نرگس
✾•┈🍃┈✾ ﷽ ✾┈🍃┈•✾ 🔰
وداع شهر رمضان
حضرت علامه حسنزاده آملی رضوان الله تعالی علیه ✨🕊️✨🕊️✨🕊️✨🕊️✨ در دعای چهل و پنجم "صحیفهی سجّادیه" در وداع شهر رمضان، امام سجّاد علیه السّلام خطاب به ماه مبارک رمضان میکند و چندین بار وی را سلام میکند و میفرماید:
﴿ السّلام علیک یا شهر اللهِ اکبر و یا عید اَولیائِه؛ السّلام علیک یا اَکرم مصحوبِِ من الاُوقات و یا خیرَ شهرِِ فی الاَیّامِ و السّاعات﴾
اگر در وداعِ زمان و سلامِ بدان، برایت اشکال پیش آید که زمان از قبیل موجود زندهی با شعور، قابل صحبت و تودیع و سلام نیست. جوابش اینکه:
« زمان و مکان و سایر اشیای بیجان، اگر چه در این عالمشان و به این صُوَرشان شاعر نیستند ولی همهی آنها را در بعض عوالم عالیه، حیات و شعور و نطق و بیان و حبّ و بغض است. چنانکه اخبار بسیاری که در احوال عوالم برزخ و قیامت آمده است و همچنین مکاشفات اهل کشف، کاشفِ این مطلب است؛ زیرا آنچه در این عالم وجود مییابد آنها را در عوالم دیگری که به حسب وجود، سابق بر این عالماند وجودی است و موجودات را در هر عالمی، صُوَر و احکام مخصوص به آن عالم است که با صور و احکام این عالم اختلاف دارد؛ یعنی اختلاف به حسب ظِل و ذیظل و حقیقت و رقیقت دارد. و از احکام بعض عوالم عالیه این است که هر چه در آنها موجود است دارای حیات و شعور است؛ زیرا که آن دار، دار حیات است و زنده است. چنانکه اخبار بر آن دلالت دارد و قول خداوند متعال ﴿و اِنّ الدّارَ الآخره لَهِیَ الحَیَوان﴾ (عنکبوت،۶۴) بدان اشارت دارد.»
📚 هزار و یک کلمه، جلد دوم، کلمه ۲۷۵/ حضرت علامه حسن زاده آملی(ره)