🔺
کتاب شریف رساله ذهبیه از جمله کتبی است که باید در خانههای شیعیان باشد و چگونه زیستن را از آن آموخت واز مشکلات و بیماریها رها شد.
💠چگونگی نگارش کتاب رساله ذهبیه:
🔸در نشستی علمی در حضور مأمون و با شرکت پزشكان و فیلسوفان برجسته و نامور آن روزگار، نظیر یوحنّا بن ماسویه، جبرئیل بن بختیشوع، صالح بن بهلة هندی و تنی چند از دانشمندان و اهل نظر، سخن از طبّ و تندرستی و تدبیر خوردنیها و آشامیدنیها به میان آمد و درباره آن به بحث و نظر نشستند و از چگونگی تكوین و ساختار بدن انسان و طبایع چهارگانه متضاد در آن و سود و زیان غذاها سخن راندند. در این میان، ابوالحسن علی بن موسی الرضا علیه السلام ساكت نشسته بود. مأمون از ایشان خواست كه وارد گفتگو شود و درباره موضوع بحث سخن بگوید.
🔸امام رضا علیه السلام فرمود: من در این باره تجربیاتی دارم كه درستی آن را با آزمایش، گذشت زمان و بهرهمندی از دانش گذشتگان دریافتهام كه عذری برای ندانستن و وانهادن این تجربیات وجود ندارد.
🔸امام رضا علیه السلام در ادامه میافزاید: آن مطالب را همراه برخی دیگر از نكتههای مربوط به آن _ كه آگاهی از آن مورد نیاز است _ مکتوب خواهم كرد.
🔸آوردهاند که مأمون در آن روز عازم بلخ بود و شتابان بدان دیار رفت و امام علیه السلام در نیشابور ماند. آنگاه، مأمون از بلخ نامهای به امام نوشت و از ایشان خواست كه به وعدهاش عمل كند. امام رضا علیه السلام پس از دریافت نامه، رسالهای در این باره نگاشت كه متن كامل آن در جلد ۵۹ بحارالأنوار همراه با شرح و توضیح علامه مجلسی آمده است.
#رساله_ذهبیه
#امام_رضا_ع
#حکیم_اسماعیلی
🆔
@atrkosar