✨ وصف مومن ✨
👈 معرفی منافق تا مومنین بدانند ( ۱ )
🌹🌹وَمِنَ النَّاسِ مَن يَقُولُ آمَنَّا بِاللَّهِ وَبِالْيَوْمِ الْآخِرِ وَمَا هُم بِمُؤْمِنِينَ...
گروهى از مردم کسانى هستند که مى گویند: به خدا و روز بازپسین ایمان آورده ایم. درحالیکه ایمان نیاورده اند. (به گمان خود) خدا و مؤمنان را فریب مى دهند. در حالیکه جز خودشان را فریب نمى دهند. ولى نمى فهمند. ۸ و ۹ بقره.
تفسیر: اسلام در یک مقطع خاص تاریخى خود، با گروهى روبرو شد که نه اخلاص و شهامت براى ایمان آوردن داشتند و نه قدرت و جرأت بر مخالفت صریح.
و از آنجا که ظاهر اسلامى دارند، غالباً شناخت آنها مشکل است، ولى قرآن نشانه هاى دقیق و زنده اى براى آنها بیان مى کند که خط باطنى آنها را مشخص مى سازد.
◾ 👈 اولین نشانهء آنها اینست که می گویند به خدا و روز قیامت ایمان آورده ایم در حالیکه ایمان ندارند.
در واقع چنین انسانهایی دو رو، و یا چند رو هستند و این یعنی نفاق که خداوند در آیهء بعد، آنها را بیمار معرفی می کند:
🌹فِي قُلُوبِهِم مَّرَضٌ فَزَادَهُمُ اللَّهُ مَرَضًا ۖ وَلَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ بِمَا كَانُوا يَكْذِبُونَ.
در دلهاى آنان یک نوع بیمارى است. خداوند بر بیمارى آنان افزوده. و بخاطر دروغهایى که مى گویند، عذاب دردناکى در انتظار آنهاست. ۱۰ بقره.
در حقیقت، انسان سالم یک چهره بیشتر ندارد، اگر مؤمن است، تمام وجود او فریاد ایمان مى کشد و اگر منحرف شود، باز هم ظاهر و باطن او نشان دهندهء انحراف اوست، اما دوگانگى ظاهر و باطن، یک بیمارى است.
👈 و طبق نظام آفرینش که به فرمان خدا برپاست، همهء انسانها در هر مسیری که هستند، خوب یا بد، رو به جلو حرکت می کنند، و در همان مسیر، رشد می کنند. پس کسیکه بیماردل است، با این بیماری رو به جلو حرکت می کند و طبق نظام خلقت بر بیماریش افزوده می گردد، لذا می فرماید خدا بر بیماری او می افزاید. (دقت کنیم).
و از آنجا که سرمایهء اصلى منافقان، دروغ است یا بزرگنمایی، لذا تناقض هایی را که در زندگیشان دیده مى شود با آن دروغها و بزرگنمائیها توجیه می کنند، و طبق فرمایش همین آیه، براى آنها عذاب الیمى است بخاطر دروغهائى که مى گویند.
👈 کسیکه با دیگران خوشرو است و به اصطلاح آنها را تحویل می گیرد، ولی پشت سرشان، غیبت می کند، یا بزرگنمایی، نفاق دارد.
نفاق در مقیاس کوچک.
حتما نباید مقابل اسلام بایستد تا منافق باشد. همینکه صادق نیست و دو رو دارد، منافق است.
خود را محک بزنیم.
/ادامه، فرداإن شاءالله/