💠 تنفس صحیح برای خوانندگان ، قاریان قرآن ، مداحان و مجریان :
برای خوانندگان تنفس صحیح از اهمیت بسیاری برخوردار است ، افرادی كه تنفس درست را نیاموختهاند ، خوانندگی برایشان بسیار مشكل است.
با تنفس صحیح انعطاف پذیری دیافراگم افزایش مییابد. در غیر این صورت ، اگر پرده دیافراگم سفت و محكم باشد ، عضلات گردن و بالاتنة خواننده منقبض میشوند.
صدای خواننده با تمرینات پیگیر و كنترل دائمی تنفس و با كمك معلمی باتجربه ، زیبا و پُرطنین میشود. اما در هر حال یك معلم خوب و دلسوز تنها میتواند بیست درصد آنچه را كه لازم است به هنرجو انتقال دهد، بقیه مطالب را باید خود هنرجو بیاموزد. علاوه بر این برای فراگیری خوانندگی و تنفس صحیح عواملی مانند سلامت ، خواب خوب و كافی و نیز زندگی كم استرس نفش بسیار مهمی دارد.
خوانندگان ، قاریان ، مدّاحان ، گویندگان رادیو و تلویزیون و كسانی كه زیاد صحبت می کنند مانند معلّمین وسخنرانان باید تا حد امكان با آناتومی و كاركرد حنجره و تارهای صوتی آشنا باشند.
✔️
نحوه تنفس صحیح :
كودكان طبیعتاً تنفس شكمی دارند و پرده دیافراگم آنها هنگام تنفس تحرك ندارد. بزرگسالان نیز هنگام خواب با شكم نفس میكشند و در حالی كه قفسه سینه شان هیچ تحركی ندارد ، شكمشان بالا و پایین میرود ، اما بسیاری از بزرگسالان در حالت ایستاده با قفسه سینه نفس میكشند. جوانان و به خصوص پسرها با تنفس عمیق سینه میخواهند قدرت و برتری خود را نشان دهند ، اما این گونه هنگام خواندن و یا صحبت كردن تنفس بینظم و كوتاه میشود و با وارد شدن جریان هوای بسیار زیاد تارهای صوتی نمیتوانند به درستی مرتعش شوند و كوك و كیفیت صدای خواننده نامطلوب میشود. همچنین پرده دیافراگم سفت میشود و قفسه سینه و شانهها به بالا كشیده میشوند. عضلات گردن و كتف نیز منقبض میگردند.
هنگام شروع آموزش خوانندگی باید تنفس صحیح را به هنرجو آموخت ، برخی از معلمان به شاگردانشان توصیه میكنند كه كمربندی فرضی متشكل از تعداد زیادی بینی را روی شكم و بالای نافشان تصور نمایند. با این شیوه برای هنرجو احساس نفس عمیق در ناحیه شكم ایجاد شده و از تنش عضلات گردن، حنجره و ته زبان كاسته میشود.
همواره برای تنفس سه مرحله در نظر گرفته میشود: دم ، وقفه ، بازدم. افرادی كه سعی میكنند طولانی و با شدت نفس خود را بیرون دهند بهترین شرایط را برای دم فرو دادن ایجاد میكنند.
با افزایش شدت صوت ، هوای مصرفی خواننده نیز بیشتر میشود. اما خوانندگان تعلیمدیده هنگام خواندن در اوج به هوای كمتری نیاز دارند.
قاری یا خواننده تنها قبل از شروع قرائت یاخوانندگی و یا در وقفههای طولانی میتواند از بینی و یا همزمان از بینی و دهان نفس بكشد. البته نفس گیری جهت خواندن بهتر است که حتماًبوسیله بینی صورت پذیرد. ناهنجاریهایی مانند انحراف بینی و وجود پولیپ مانعی برای تنفس محسوب میشود و بر كیفیت صدا تأثیر نامطلوبی میگذارد.
🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی 👇
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d
لینک دانلود در تلگرام 👇
https://t.me/pourzargari_ir