روز جهانی #حجاب
اصلا شما می دونستید که ما روز جهانی
#حجاب داریم؟
اول فوریه برابر با 12 بهمن ماه، به نام روز جهانی
#حجاب نامگذاری شده است که در سراسر جهان مراسمی به این منظور برگزار میشود.
اما این روز از کجا شکل گرفته است. سرآغاز نامگذاری این روز به ابتکار خانم نظمه خان (Nazma Khan)، یک
#زن #مسلمان آمریکایی است که او این پیشنهاد را پس از واکنشهای
#اسلام هراسانۀ بعد از حادثه 11 سپتامبر مطرح کرد.
👈🏻او در صفحه خودش اول فوریه 2013، اولین روز سالانه جهانی
#حجاب (WHD) را نمادی برای قدردانی از میلیونها
#زن #مسلمان عنوان می کند که
#حجاب را انتخاب کردهاند و زندگی توأم با
#حجاب را برگزیدهاند.
نظمه خان، که ساکن
#نیویورک است با دعوت از زنان غیر
#مسلمان و غیر محجبه برای تجربه
#حجاب به مدت یک روز، این ایده را به عنوان ابزاری برای تقویت تساهل و تفاهم مذهبی مطرح کرده است. طی این روز یعنی «روز جهانی حجاب»
#زنان غیر
#مسلمان از ادیان مختلف یک روز را با
#حجاب گذرانده و تجربه خود از
#حجاب را بیان میکنند.
نظما امیدوار است با گشودن مسیرهای جدیدی به سوی تفاهم، با برخی از مناقشات پیرامون چرایی انتخاب
#زنان #مسلمان برای پوشیدن
#حجاب مقابله کند.
او که در سن یازده سالگی از بنگلادش به این کشور آمده است می گوید: «در برانکس، در نیویورک بزرگ شدم، به دلیل حجابم تبعیض زیادی را تجربه کردم. در دوران راهنمایی، من «بتمن» یا «نینجا» بودم. وقتی بعد از 11 سپتامبر وارد دانشگاه شدم، اسامه بن لادن یا تروریست نامیده شدم. خیلی بد بود. من فکر کردم تنها راه پایان دادن به تبعیض این است که از خواهران همکارمان بخواهیم خودشان حجاب را تجربه کنند.»
تأثرگذاری این حرکت:
تخمین زده می شود که مردم 190 کشور هر ساله در روز جهانی حجاب شرکت می کنند. WHD داوطلبان و سفیران زیادی در سرتاسر جهان برای برگزاری رویدادهای WHD به منظور آگاهی بخشی در مورد حجاب دارد. این سفیران از همه اقشار هستند. علاوه بر این ، WHD توسط بسیاری از افراد مشهور جهان از جمله دانشمندان، سیاستمداران، و افراد مشهور در سراسر جهان تایید شده است. WHD در رسانه های خبری اصلی از جمله نیویورک تایمز، بی بی سی، سی ان ان، الجزیره، هافینگتون پست و غیره پوشش داده شده است.
از آغاز روز جهانی حجاب، نقاط عطف بسیاری وجود داشته است . یکی از آنها به رسمیت شناختن این روز توسط ایالت نیویورک در سال 2017 بود. در همان سال، مجلس عوام بریتانیا میزبان رویدادی به مناسبت این روز بود که نخست وزیر ترزا می نیز در آن حضور داشت. این رویداد توسط تاسمینا احمد-شیخ ، نماینده حزب SNP در اوچیل و جنوب پی ارتسایر سازماندهی شد. نماینده حزب SNP تاسمینا در روزنامه تایمز نوشت :
با توجه به شرایط جوی کنونی، روز جهانی حجاب از اهمیت بیشتری برخوردار است. ما باید بایستیم و به صراحت بگوییم که زنان حق دارند آنچه را که می خواهند بپوشند، هر زمان، هر کجا و هر زمان که می خواهند بپوشند. روز جهانی حجاب رویدادی است که ما باید به جشن گرفتن آن افتخار کنیم، نه فقط برای تساهل مذهبی، بلکه برای حقوق زنان در سراسر جهان.
هم چنین در سال 2018، پارلمان اسکاتلند نیز میزبان نمایشگاهی سه روزه به مناسبت این روز بود. بسیاری از سیاستمداران از جمله نیکولا استورجن - اولین وزیر اسکاتلند، از روز جهانی حجاب حمایت کردند . علاوه بر این، مجلس نمایندگان در قرائت دوم لایحه ای را تصویب کرد که به دنبال اعلام روز اول فوریه هر سال به عنوان روز ملی حجاب در فیلیپین است.
این رویداد در رسانههای غربی بازتاب زیادی داشته به گونه ای که بیش از 580 میلیون نفر صفحه آن را لایک کردند. هم چنین زنان غیر مسلمانی که در این پویش شرکت داشتند عکس خود را با حجاب منتشر کردند.
جالبه که توی دنیا مسأله حجاب به عنوان یک مطالبه جهانی مطرح میشه اونوقت توی
#جمهوری_اسلامی_ایران سر اختیاری و اجباری بودن
#حجاب دعواست.
#روز_جهانی_حجاب
#حجاب
╭─┅🍃🌸🍃┅─╮
🌸
@Azadye_Hejab🌸
╰─┅🍃🌸🍃┅─╯