#پاسخ_به_شبهه
کجای قرآن گفته که زنان باید چادر داشته باشند؟
قسمت دوم:
بسیاری از نگارندگان کتابهای لغت و تفسیر در اینکه جلباب به معنای پوشش فراگیر است اتفاق نظر دارند ولی در باره اندازه دقیق جلباب دیدگاههای متفاوتی دارند. از مجموع کلمات لغویان و مفسران در مورد اندازه جلباب پنج دیدگاه قابل اشاره است:
اوّل: جلباب پوششی فراگیر مثل چادر بوده که از بالای سر تا پا را میپوشانده است. این دیدگاه از کتابهای فراوانی استفاده میگردد.
دوم: جلباب پوششی بزرگتر از خمار و مقنعه بوده که کمتر از مقدار رداء یعنی تقریباً تا زانوها را میپوشانده است. این دیدگاه از برخی کتابهای لغت استفاده میشود. براساس این قول به نظر میرسد که جلباب روسریهای بزرگی بوده که تا روی زانوها را میپوشانده است.
سوم: جلباب همان خمار و مقنعه است، یعنی پوششی که فقط سر و سینهها را میپوشانده است.
بسیاری از نگارندگان کتابهای لغت و تفسیر در این که جلباب به معنای پوشش فراگیر است اتفاق نظر دارند ولی در باره اندازه دقیق جلباب دیدگاههای متفاوتی دارند.
چهارم: جلباب به معنای قمیص و پیراهن بلند و چیره بر انسان است که بدن را میپوشاند.
پنجم: جلباب به معنای مانتو است. این دیدگاه اخیراً مطرح شده است: «جلباب نیز که در قرآن آمده و بر آن در عرف عرب اطلاق جُبّه هم میشود در فارسی به معنای مانتو است».
دلایل متعددی بر اینکه جلباب پوشش سراسری تمام قد است که یکی از مهمترین آنها روایت مربوط به حضرت زهرا سلام الله علیها است که از شیعه و سنی نقل شده
درباره پوشش حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیه) هنگام خروج از منزل و رفتن به مسجد برای دفاع از فدک نقل شده است:
«لاثتْ خمارَها علی رأسها و اشتملتْ بجلبابها... تَطَأُ ذُيُولَهَا » ؛ «مقنعهاش را محکم بر سر بست و جلباب که تمام بدنش را میپوشاند بر تن کرد و آن چنان جلباب (چادر) به سرافكنده بود كه دامن آن روى زمين كشيده مىشد و به زير قدمش مىآمد.»
همانگونه که می بینید در این روایت جلباب (چادر) حضرت اینگونه توصیف شده که تا پایین پای حضرت را پوشانده بوده به گونه ای که روی زمین کشیده می شد