🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
⬅️قسمت سی ام
🔹«فَاَسئلُ اللهَ الَّذی» می خواهم از آن خدایی که «اَکرَم مَقامَكَ» مقام تو را ای امام حسین گرامی داشت. یعنی مقام تو را خدا بالا برد «وَ اَکْرَمَنی» و من را هم کرامت داد. یعنی نه تنها تو را بالا برد بلکه خدا به من هم کرامت داد. یعنی صراحتا می گوید
به خاطر دوست داشتن تو، خدا به من کرامت داد و من را بالا برد.
🔹و درخواست می کنم طلب خون تو را «مَعَ اِمام مَنصُور..» یعنی امام عصر (عج)، که یکی از القاب امام زمان منصور است.
👌اما این کرامت را در فارسی به بزرگی، به عزت معنی می کنند. آیت الله جوادی آملی از علامه طباطبایی می فرمایند؛ کرامت معنای دقیق فارسی ندارد. یک کلمه عربی است که ما نمی توانیم آن را دقیقا به فارسی ترجمه کنیم و بگوییم ترجمه ی فارسی اش چه می شود. فقط خلاصه می توان گفت بزرگی و عزت!
📌نکته جالب این بود که
می گوید از خدا می خواهم..
👈گاهی پیش می آید انسان عهدی را با امام زمان خودش می بندد مثلا می گوید من از امروز با تو عهد می بندم که گناه نکنم یا همه ی گناهانم را نمی توانم ترک کنم ولی عهد می بندم که این گناه غیبت کردن را انجام ندهم، اما بعد از چند مدت می بینیم انسان روی عهد خودش نمی تواند باقی بماند،
↖️
عواملی مثل ضعیف النفس بودن، اراده ضعیف داشتن، وسوسه ی شیطان همه ی اینها عواملی برای شکستن عهد است و مهمترینش وسوسه ی شیطان است که باعث غفلت می شود و بعد غفلت، باعث انجام گناه می شود. یکی از دلایل هم حاضر ندانستن امام عصر هست.
📿آن لحظه ای که انسان توبه می کند،، می گوید امام عصر (عج) من دیگر گناه نمی کنم.. آن لحظه امام را حاضر می بیند
ولی در ادامه ی مسیر عمل به توبه اش امام عصر را حاضر نمی بیند. اگر انسانی یک بچه ای را در مقابل خودش ببیند به احترام آن بچه گناه و کار خلاف نمی کند. ولی ما متأسفانه امام زمان مقامش را پایین می آوریم با اینکه می دانیم ناظر است ولی هیچ عمل خاصی نمی کنیم و دلایل مختلفی که باعث می شود انسان این گناه را انجام بدهد.
🔰یکی از دلایلی که گاها مخفی می ماند و انسان نمی تواند توبه کند عدم در خواست از خداست.
یعنی ما در طول عهدمان از خدا هم بخواهیم که کمکمان کند، نه اینکه فقط خودمان باشیم و به ایمان خودمان تأکید کنیم.
بگوییم امام زمان من با تو عهد می بندم بعد تمام بشود و برود، نه!! در طول این عهد باید از خدا هم بخواهیم که ما را کمک کند.
💢
یعنی خدایا کمک کن عهدی را که بستم روی آن ملزم باشم، کمکم کن سمت گناه نروم، کمکم کن مسیر رسیدن به تو را طی کنم، کمکم کن فلان کار خیر و ثواب را انجام بدهم و خلاصه مباحث مختلف دیگر.. پس در این فراز از زیارت عاشورا که می گوید «ﻓَﺎﺳُﺌﻞُ ﷲ اَﻟﺬی» من از خدا می خواهم.. یعنی انسان همه چیز را از خدا بخواهد. حتی اگر ترک گناهی هم می کند، باز در طول روز از خدا بخواهد، مرتب و مستمرا از خدا بخواهد که
خدایا من را در نگهداری از گناه و عمل نکردن به این گناه یاری کن.
⚠️
نکته بعدی این است که؛ امام حسین (ع) به مقامی می رسد که انسان وقتی می خواهد طلب کرامت از خدای متعال کند این کرامت را به واسطه ی امام حسین از خدا می خواهد.
یعنی ای خدای متعال امام حسین این قدر مقامش عزیز است که به احترام ایشان، من را شامل این کرامت خودت کن.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 30
┏━━━🍃🖤🍃━━━┓
@azzahraa_urmi
┗━━━🖤━