محورهای مهم سخنرانی قیس الخزعلی در عید فطر:
«حکومت مستعفی قبلی شبه مکلف بود و در عمل نه در داخل و نه خارج نمی توانست کاری بکند. کشور به حالت شبه تعطیل در آمده بود. بنابراین به ناچار باید زودتر حکومتی شکل می گرفت».
« در خصوص تشکیل این حکومت بحث و جدل بسیار بود. ما ملاحظاتی داشتیم و داریم ولی در آن برهه به این رسیدیم که برای رساندن کشور به ساحل امن ناچار باید از برخی از آن ها چشم پوشید. نظر به تهدیدات داخلی و خارجی به این نتیجه رسیدیم که در این مرحله کوتاه بیاییم»
«اگر چنین نمی کردیم متهم به بی توجهی به امنیت کشور می شدیم. فعلا در پی باز گرداندن ملاحظاتی که از آن کوتاه آمده ایم، نیستیم»
«اکنون حکومتی عراقی وجود دارد که حداقل در سطح بین المللی برسمیت شناخته شده و در سطح داخلی هم محل اتفاق اکثریت بزرگ نیروهای سیاسی است».
«دولت فعلی باید نکاتی را مدنظر داشته باشد و آن را فراموش نکند. ۱. حکومت، جایگزین حکومت قبلی نیست که بخواهد تا پایان دوره پارلمان به کار خود ادامه دهد. این حکومت برای برگزاری انتخابات زودهنگام پاک و شفاف، مبارزه با کرونا و مبارزه با چالش های اقتصادی آمده»
«انتخابات زودهنگام مطالبه ای مردمی، مرجعیتی و اکثریت قوای سیاسی است.»
«ما پیگیر فعالیت دولت و پارلمان هستیم که آیا در خصوص انتخابات به وظایف خود عمل می کند یا خیر. اگر خدایی نکرده این کار را نکنند، موضعی قاطع خواهیم گرفت».
«رسانه ها در مسیر غلطی در حرکتند. اخبار باید صحیح باشند نه آن که از هیچ بیایند».
« با چالش اقتصادی مواجه هستیم که ریشه داخلی و خارجی دارد. در سطح داخلی فساد گسترده اداری و در سطح خارجی افت قیمت نفت ناشی از رقابت قیمتی روسیه و عربستان».
«استقراض خارجی باید آخرین گزینه مقابله با چالش اقتصادی باشد نه اولین»
برخی دولت ها پول با سود کم قرض می دهند. مسلما این برای رضای خدا نیست. این موضوع محدودیت های اقتصادی و سیاسی برای نسل ما و نسل های بعدی خواهد داشت».
«بالا بردن پرچم همجنس بازان برای اولین بار نیست. پیش از این هم کنسولگری آمریکا در اربیل چنین کاری کرده بود».
«اخباری در رابطه با تصمیم آمریکا برای خروج از نیروهایش از عراق شنیده می شویم. ما با دیده تردید به این اخبار می نگریم. امنیت اسرائیل برای آمریکا همچنان مهم است و یکی از دلایل حضور آنان در منطقه هم همین است. این هنوز عوض نشده. با این وجود منتظر می مانیم و می بینیم چه می کنند».
«ما تشنه جنگ نیستیم. همچون هر عراقی وطن پرستی خواستار خروج تمامی نظامیان بیگانه از کشورمان هستیم».
«امریکا در مواجهه با یک گروه عراقی به نام کتائب به دردسر افتاد. اگر بخواهد خارج نشود باید حساب خسارات تقابل با تمامی گروه های مقاومت را هم در نظر بگیرد».