#پرسش_و_پاسخ
❓❓مقام معظم رهبری درباره حاج قاسم از سیره و سبک زندگی ایشان به مکتب سردار سلیمانی تعبیر کردند، مکتب چه ویژگی هایی دارد و چطور می توان این مکتب را در لایه های فرهنگ جامعه وارد و نهادینه کرد؟
پاسخ:
✅✅زمانی از شخصی به عنوان الگو یاد می شود و زمانی شخصی را مکتب معرفی می کنیم، تعبیر مقام معظم رهبری تعبیری ویژه بود و شخصاً به یاد نمی آورم ایشان از ابتدای انقلاب تاکنون درباره شخص دیگری این تعبیر را به کار برده باشند. وقتی می گوییم مکتب یعنی نه فقط شخص بهماهو شخص، بلکه چهار بُعد ارتباط او با خدا، خود، دیگران و اطرافیان و جهان طبیعت باید بررسی شود، اینکه مقام معظم رهبری اشاره دارند به جامعه پردازی و تمدن سازی در مکتب جای می گیرد، شاید کسی بگوید مگر مکتب اهل بیت(ع) را نداریم که لازم باشد از مکتب سردار سلیمانی الگو بگیریم؟
❇️در پاسخ باید گفت سردار سلیمانی مکتب قرآن و اهل بیت(ع) را در قالب امروزی عرضه می کند، این مکتب یعنی برش روزآمد از مکتب قرآن و عترت، چون برخی نقدها مطرح شده بود که به جای مکتب سردار سلیمانی بگوییم مکتب امیرالمومنین(ع) یا مکتب امام صادق(ع).
❇️زمانی آقای فخرالدین حجازی محضر امام خمینی(ره) رسیده و از ایشان به موسی و عیسی زمان تعبیر کرده بود، حضرت امام مکدر شده و فرموده بودند، ایشان اغراق می کند! من کجا و حضرات موسی و عیسی کجا؟!
❇️طبیعتاً بین ما و اهل بیت(ع) هم فاصله بسیار است اما وقتی می گوییم مکتب سردار سلیمانی، یعنی روزآمد شده مکتب قرآن و اهل بیت(ع)؛ از این رو، برای شناخت مکتب سردار سلیمانی باید ارتباطات فردی، ارتباطات اخلاقی، چشم انداز و برنامه مدیریتی ایشان را بررسی کنیم.
❇️باید توجه داشت برای ساخت ایران قوی که شامل قدرت در همه عرصه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، نظامی و ... می شود، به مکتب سردار سلیمانی نیاز داریم، چون این مکتب تجسم عینی مکتب قرآن و اهل بیت(ع) در امروز جامعه است. البته باید ارتباطات سیستمی سردار که مبتنی بر مصلحت نظام بود، ولایتمداری ایشان و دیگر وجوه سبک زندگیاش را بشناسیم و عملیاتی کنیم.
✍️دکتر حبیب رضا ارزانی
#hero
#حاج_قاسم