#تفسیر_ساندویچی🌭
صفحه۲۰
🔸ربنا و ابعث فيهم رسولا منهم يتلوا عليهم ءايتاك و يعلمهم الكتب و الحكمة و يزكيهم انك انت العزيز الحكيم (بقره129)
🔹پروردگارا! در ميان آنها پيامبرى از خودشان مبعوث كن ، تا آيات تو را بر آنها بخواند، و آنها را كتاب و حكمت بياموزد و پاكيزه كند، زيرا تو توانا و حكيمى
❇️تفاوت(كتاب) و(حكمت) ممكن است در اين جهت باشد كه كتاب اشاره به كتب آسمانى است، و اما حكمت، علوم و دانشها و اسرار و علل و نتایج احكام است كه از طرف پيامبر، تعليم مى شود.
❇️(تزكيه) در لغت هم به معنى نمو دادن، و هم به معنى پاكسازى آمده است.
و به اين ترتيب تكامل وجود انسان در جنبه هاى علمى و عملى به عنوان هدف نهائى بعثت پيامبر، معرفى شده است.
💯اين نكته مخصوصا قابل توجه است كه علوم بشر محدود است ، و آميخته با هزاران نقطه ابهام و خطاهاى فراوان ، و از اين گذشته نسبت به آنچه را هم مى داند گاهى نمى تواند دقيقا اميدوار باشد چرا كه خطاهاى خود و ديگران را ديده است .
✅اينجا است كه بايد پيامبران ، با علوم راستين و خالى از هر گونه خطا كه از مبدا وحى گرفتهاند به ميان مردم بيايند، خطاهايشان را بر طرف سازند، آنجا را كه نمى دانند به آنها بياموزند و آن را كه مى دانند به آنها اطمينان خاطر دهند.
⚜موضوع ديگرى كه در اين رابطه لازم به يادآورى است اين است كه نيمى از شخصيت ما را(عقل و خرد) تشكيل مى دهد و نيمى را(غرائز و اميال) به همين دليل ما به همان اندازه كه نياز به تعليم داريم، نياز به تربيت هم داريم، هم خرد ما بايد تكامل يابد و هم غرائز درونى ما به سوى هدف صحيحى رهبرى شوند.
💟لذا پيامبران هم معلمند، هم مربى، هم آموزش دهنده اند و هم پرورش دهنده .
🔘جالب اينكه در چهار مورد از قرآن مجيد كه مسئله تعليم و تربيت به عنوان هدف انبياء با هم ذكر شده است در سه مورد تربيت بر تعليم مقدم شمرده شده(سوره بقره آيه 151 آل عمران۱۶۴ جمعه۲)و تنها در يك مورد تعليم بر تربيت مقدم شده بنابراين آنجا كه تعليم بر تربيت مقدم شده اشاره به وضع طبيعى آن است، و در موارد بيشترى كه تربيت مقدم ذكر شده گويا اشاره به مسئله هدف بودن آن است
🌷چرا كه هدف اصلى تربيت است و بقيه همه مقدمه آن است.
کانال ایتا
🆔
https://eitaa.com/banatolhasaan
کانال واتس اپ
🆔
https://chat.whatsapp.com/EUAXjhsViHGLUsY969WM8e