1
علیکم السلام ورحمة الله
🔰
#پرسش_وپاسخ_مرتبط
⭕️ فرزندِ با حجاب
#سوال❓چگونه حجاب را به فرزندانمان هدیه دهیم؟
📝
#پاسخ:
1️⃣ کودکی: ما باید از کودکی حجاب را به فرزندانمان یاد بدهیم. بعضی از والدین با برخی از آموزشها نظیرِ زبان آموزی در سنینِ کودکی مخالفتی ندارند، اما در موردِ حجاب، با این توجیه که "فرزندمان دلزده میشود" تا قبل از فرا رسیدنِ سنِ تکلیف، آزادیِ مطلق میدهند در مورد حجاب به فرزندانشان!
☝️و بعد در شبِ سنّ تکلیف مثلِ کسانی که شبِ امتحان فقط درس میخوانند به دخترشان میگویند از فردا باید محجبه باشی! آیا این تکلیفِ یک شبه او را از حجاب و دین، متنفر نمیکند؟
➕ آموزشِ حجاب در کودکی، با اجبار به حجاب متفاوت است. دومی، افراط است و عامل زدگی؛ اولی مطلوب است و زمینهساز حجاب و عفاف. اگر این آموزش در دوران کودکی انجام نشود، یک شب قبل از فرا رسیدنِ سن بلوغ نمیتوان توقعِ حجاب از کودکان داشت.
2️⃣ الگو: مادر بعنوان الگوی اولِ فرزندان هنگامِ خروج از خانه باید حساسیت خودش روی حجاب را ابراز کند. بلند بلند بدونِ اینکه دخترش را مورد خطاب قرار بدهد بگوید: "حالا که دارم میرم بیرون، لاک ناخونمو پاک میکنم تا نامحرما نبینن منو! خب لباس برّاقمو هم که عوض کردم. چادرمو هم که پوشیدم. دخترم ببین حجاب مامانت کامله؟".
☝️مادر با این روش، کاملا غیر مستقیم به دختر هفت ساله اش حجاب را آموخته است بدون اجبار و اکراه. گاهی الگوهای فاسد از هنرمندان یا دوستان واردِ ذهن دختران ما می شود. این الگوها بمرور شخصیت فرزندان ما را شکل میدهتد. بنابراین باید ضمنِ معرفیِ الگوهای سالم، علاقهی دختران به الگوهای فاسد را از بین بُرد.
➕ارتباط با دوستان و جمعهای مذهبیِ با نشاط مثلِ مسجد، دارالقرآن، اردوهایِ بسیج و... از همان کودکی میتواند اثر گذار باشد. دوستانِ محجبهی دخترمان را دعوت کنیم تا صمیمیت فرزندمان با این قشر، شکل بگیرد. با غیر محجبهها هم دوست باشد اما انسِ بیشترَش با محجبهها باشد. خیلی نامحسوس، کنترل و مدیریت کنید او را به سمتِ محجبهها.
3️⃣ توبیخ: گاهی یک تلنگرِ ملایم در حدِ اخم نیاز است تا فرزندمان بداند تخلف از دستوراتِ والدین، تبعاتی هم دارد. ترک حجاب را برایشان تلخ کنیم. جوابش را یکی درمیان ندهیم. این ترشروئی البته باید در چارچوبِ احترام و مهربانی باشد تا هم موجبِ زدگی نشود و هم فرزندان خیرخوانانه بودنِ این اقدامات را درک کنند و سختی هایِ حجاب و چادر را تحمل کنند. خوب است که از عقوبتِ اخرویِ بیحجابی گاهی بگوییم تا هشدار و توبیخ تکمیل شود؛ البته مطابق با ظرفیتِ فرزندان.
4️⃣ تشویق: بعد این که با توبیخ، کمی دلَش ترسید و خاضع شد، فضا را تلطیف کنیم با بشارتهای الهی. بگوییم این خطراتِ دنیوی و اخروی از آنِ بیحجابها است. تو میتوانی با تقید به حجاب، رحمت و مهربانیِ خدا را سمتِ خودَت جلب کنی. خدا با گنهکاران، سخت و خشن است اما با توبهکنندگان و محجبهها مهربان است.
➕ گاهی نیاز است برای دینِ فرزندمان دست به جیب شویم و مثلا بگوییم: "دخترم اگر چادر سرت باشد، برایَت یک عروسکِ زیبا میخَرَم". برای دخترمان چادری زیبا تهیه کنیم تا بداند حجاب، والدین را و از آن مهمتر خدا را خوشحال میکند.
ادامه👇👇