💢
الگوی پوشالی
🔹آتش سوزی «لسآنجلس» آمریکا دست کم موجب کشته شدن دست کم 11 آمریکایی شده و بیش از 100 هزار خانه نیز در آتش سوخت. مقامهای آمریکایی گفته اند که با فعالیت سگهای زندهیاب، شمار قربانیان آتشسوزی بیشتر هم خواهد شد. نظام حکمرانی در آمریکا چندین دهه است که سعی دارد خود را به مثابه الگوی محوری برای دیگر کشورها و ملتهای جهان تعریف کند. در واقع، دولت آمریکا و جریان های تبلیغاتی متحد با آن چندین دهه است که با استفاده از اهرمهای گوناگون سعی دارند این نکته که هر چه در آمریکا است، باید به مثابه نمودهای یک مدینه فاضله برای جهانیان تلقی شود را در ذهن میلیون ها انسان در گوشه گوشه جهان جا بیندازند.
🔸با این حال، آتشسوزی جاری در لسآنجلس، بار دیگر نشان داد که تا چه حد این روایت سازی، غلط و دور از واقعیت است. اکنون جهان به عینه میبیند که آمریکا نه تنها توان مدیریت یک بحران نظیر آتش سوزی در لسآنجلس را ندارد بلکه از دیکر کشورها نظیر مکزیک برای کمک به آمریکا نیرو اعزم می شود. انتشار تصاویر مختلف از ناتوانی آتشنشانان آمریکایی در خاموش کردن شعله های آتش و استفاده آن ها از وسایل ابتدایی برای مقابله با توسعه آتش، نه تنها در آمریکا بلکه در جهان بازتاب های گستردهای پیدا کرده است.
🔹این در حالی است که همین دولت آمریکا و جریانهای تبلیغاتی همسو با آن به اندک مسائل در دیگر بخشهای جهان و به ویژه در کشورهایی که آن ها را به مثابه رقیب خود میپندارند، به نحوی ویژه میپردازند و ناکارآمدی ادعایی نظامهای حکمرانی در دیگر مناطق دنیا را زیر سؤال میبرند. البته که ناکارآمدی دولت آمریکا در مواجهه با بلایای های طبیعی موضوع تازهای نیست و «جو بایدن» همین چند ماه قبل بود که در مواجهه با طوفان مهیب در آمریکا به مردم بخشهایی از این کشور گفت که بهتر است خانههای خود را ترک کرده و فرار کنند. در واقع او عملاً گفت که آنها نباید امیدی به دریافت کمک از سوی دولت آمریکا داشته باشند و بهتر است جان خود را بردارند و محیط را ترک کنند!
🔸آتش سوزی مهیب در لس آنجلس را باید در ادامه یک روند ادامه دار در سالهای گذشته ارزیابی کرد که صرفا یک برونداد را به ذهن متبادر میکند: «افول هژمونیک آمریکا در عرصه بینالمللی قطعی است و گاه و بیگاه نشانههای مختلف آن نیز آشکار میشوند.»
#گزارشروز
┄┅┅┅┅♦️
BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷|
basirat.ir
🇮🇷|
@basirat_fa