☀️
جهاد تبیین در سیره رضوی
🔻بخشی اعظمی از دوران ۱۹ ساله ی امامت امام رضا (ع) همزمان با خلافت مامون عباسی بود. با توجه به ماموریت ریاکارانه و سناریوی مزورانه ی مامون و راهبرد واکنشی و انتخابی امام، در تحلیل عرصه سیاسی آن دوران میتوان گفت میدان رزم در آن دوران میدان "قدرت نرم" بود. قدرت نرم مامون در این میدان رزم شبهه پراکنی با هدف خدشه وارد کردن و ایجاد مناقشه در ایمان علویونی بود که محکم پای اهل بیت ایستاده بودند.
🔹مامون در مقام عالم ترین خلیفه عباسی ، با بازخوانی دفتر تاریخ اموی و سیاست نیاکان عباسی اش نیک بر این حقیقت آگاه بود که با موریانه ی "شبهه" می توان پایه معرفتی سوپرانقلابی ها را جوید و به راحتی با یک شبهه و تردیدافکنی می توان جنگاورانی که در برابر نیزه ایستاده اند از پای در آورد . فلذا با همین نیت سوء کاخ خود را پایگاهی برای برپایی مناظرات و شبهه پراکنی در حضور امام و حتی برای تردیدآفرینی و پیروزی در جنگ اراده ها امام رضا (ع) را از مدینه به مرکز خلافت خود دعوت و به ایشان پیشنهاد ولایتعهدی داد.
🔹اما امام رضا (ع) در یک "مبارزه دائمی خستگی ناپذیر" با جهاد تبیین و شبهه زدایی توانستند تهدیدات و پایگاه دشمن را تبدیل به محمل و محفلی کنند برای خلق فرصت های بی نظیر و مانور قدرت نرم اهل بیت و بیان حقانیت شیعه. به گونه ای که عاقبت جهاد امام ، رسوایی مامون و نهایتاً شهادت مظلومانه امام در آخر ماه صفر ۲۰۳ ه.ق شد.
🔹اما اگر بخواهیم از سیره سیاسی آن امام رئوف برای شرایط کنونی خوشه چینی کنیم می توانیم به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در ۵ مرداد۱۴۰۲ در ترسیم و تحلیل آرایش سیاسی دشمن در مقابله با جمهوری اسلامی گریزی بزنیم. معظم له فرمودند: « امروز میدان رزم میدان رزم قدرت نرم است و قدرت نرم دشمن شبههپراکنی است.....«شبهه» را دستِکم نباید گرفت. بودند افرادی که در مقابل نیزه و شمشیر ایستادند، در مقابل شبهه و تردید زمین افتادند، نتوانستند بِایستند.
...جهاد تبیین را جدّی بگیرید، شبههزدایی از ذهن مخاطبین را جدّی بگیرید.»
✅ بنا بر آنچه گذشت میراث درس آموز و کیمیای رضوی برای همه پرچمداران جهاد تبیین در مقطع کنونی می توان در یک جمله خلاصه نمود:
« جهاد تبیین در یک مبارزه دائمی خستگی ناپذیر »
✅بصیرت_افزایی
|روشنگری دینی-سیاسی|
✔️
@basiratafzayi