❌ شبهه ۱۰۱۹
در باور عمومی این دیدگاه وجود دارد که دو ماه قمری پشت سر هم نمیتواند ۲۹ روزه و یا ۳۰ روزه باشد؛ آیا از نظر علمی این دیدگاه صحیح است؟
🆔
@shobhe_shenasi
✅ پاسخ
✍ عمران مرادی (مدرس و عضو شورای علمی مرکز نجوم ادیب اصفهان)
🔻 ما دو نوع هلال ماه داریم که یکی از آنها «حسابی» نام دارد، بدین معنا که ما تعداد روزهای ماه بر اساس محاسبات شمارش میشود. و دیگری «هلالی» که تعداد روزهای ماه بر مبنای رصد قمر زمین، سنجیده میشود.
🔻در حقیقت، مدت زمان یک گردش ماه به دور زمین ۳۰ روز تمام نیست بلکه ۲۹ روز و ۱۲ ساعت و ۴۴ دقیقه و سه ثانیه طول میکشد و این ساعات خردهای موجب میشود روزهای کاملی در ماههای قمری نداشته باشیم و به لحاظ تقویم باید این خردهها را برای برخی ماهها ۳۰ روز و برخی را ۲۹ روز حساب کنیم.
🔹بر این اساس برای تدوین تقویم که به ویژه در «کشورهای عربی» مورد استفاده قرار میدهند از ماه «حسابی» استفاده میشود و برای رفع این مشکل، ماه نخست یعنی محرم را ۳۰ روز، ماه دوم را ۲۹ روز در نظر میگیرند و به همین ترتیب تمام ماههای فرد ۳۰ روزه و ماههای زوج ۲۹ روزه است.
🔹به همین دلیل در تقویم، هیچ گاه دو ماه پشت سر هم ۲۹ روز و ۳۰ روزه نمیشود اما باید دقت کنیم ماهی که مبنای امور شرعی قرار میگیرد، «هلالی» است که به شکل طبیعی و نه محاسباتی رصد میشود و اساس آن مشاهده قمر زیبای زمین با چشم مسلح یا غیرمسلح است.
🔹بر این مبنا، آنچه رصد میکنیم در تعیین تعداد روزهای یک ماه قمری مهم است و با توجه به حرکتهای طبیعی ماه این امر امکان پذیر است که حتی تا ۴ ماه پشت سر هم ۳۰ روزه و تا سه ماه متوالی نیز ۲۹ روزه شود و مبنای امور شرعی نیز سنجش بر اساس همین ماه «هلالی» است.
👈 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
https://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06