شیوههای
#تربیت_کلامی از منظر قرآن و حدیث
📌جلسه ششم: مهر و محبت در گفتار
📍يكي از شيوههاي تربیت، اصل حریت وروش محبت متربي است. روشهاي تربيتي كه براي تربيت فرزند كاربرد بسياري دارد برقراري روابط مناسب با فرزند بر اساس محبت ميباشد. منظور از محبت ايجاد شرايطي است كه در آن محبت واقعي و معقولي نثار فرزند گردد و بدين ترتيب معضل بيتفاوتي نسبت به او و سهلانگاري در تربيت حل شود. در تربیت کلامی باید متربی لحن كلامش مشفقانه و با ملايمت و مدارا باشد. (اخلاق و تربيت اسلامي، ص 137).
📍نرمی در سخن گفتن و ملایمت داشتن از دیگر آداب شکلی است که در آیه 159 سوره آل عمران و 28 سوره اسراء و 44 سوره طه بدان توجه داده شده است؛ زیرا هرگونه درشتگویی و فریاد زدن میتواند شنونده را در موضع تقابل و واکنش شدید قرار دهد.
📍قرآن با اشاره به بیزاری آدمی از فریادهای خران، از گوینده خواسته است که نرمی در سخن گفتن را مراعات نموده از داد و فریاد در هنگام سخن گفتن پرهیز کند.
📍«وَ اغْضُضْ مِنْ صَوْتِكَ إِنَّ أَنْكَرَ الْأَصْواتِ لَصَوْتُ الْحَمِيرِ» (سوره لقمان، آیه 19) صداى خود را كوتاه كنيد، از فرياد بيهوده بپرهيزيد و بيانى نرم و آرام داشته باشيد. چرا که فرياد كشيدن و بلند كردن صدا، امرى ناپسند و نكوهيده است (حجرات آیه 4)،
📍در آیات پرخاشگری و فریاد در سخن گفتن را ناپسند میشمارد و در آیه 19 لقمان از زبان پدر به پسر سفارش میکند که شیوه اعتدال را در پیش گیرد و مراعات آهنگ صوت را بکند.
#تربیت
#تربیت_کلامی
#قرآن
#روانشناسی
#بیان_الصدق
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412