هیچ مردی نمیتواند در خانه تصمیمی بگیرد مگر اینکه تایید زن باشد و این نشان میدهد که زن دارای قدرت است و میداند که قدرت دارد و از آن استفاده میکند. ما در نظام سیاسی مان که امروز شبه پارلمانی شده اجازه ورود زنان را نمیدهیم و او هم کناره میگیرد. یکی از راهها برای تغییرات اجتماعی در منازل گروگان گرفتن فرزندان توسط زنان است، مادران و فرزندان در دعوا یک طرفند و پداران یک سوی دیگرند و در جوامع کلان هم همینطور خواهدبود. ۳۰ سال است که جامعه شناسی فغان میکشد که تحولات اجتماعی در دست زنان و جوانان هست و خواهد بود و مردان نیروهای دنبالهرو خواهند بود و کنشگران اصلی نخواهندبود. به همین دلیل ما در تحولات قانون اساسی خواهیم دید که رییس جمهور زن خواهیم داشت و چارهای نداریم جز اینکه پیشبینی کنیم که کشور رییسجمهور زن هم میخواهد و دیگر دعوا سر این نخواهد بود که مدیرکل زن باشد یا نه. به نظرم به سمتی خواهیم رفت که زنان قدرتمند شوند.
مسئلهای به نام گسست نسلها نداریم، تفاوت است.
جامعه را ثابت نگهنداشتهایم و عدهای را از آن بیرون نکشیدهایم بلکه جامعه درحال تغییر است و افرادش هم همینها خواهند بود، منِ ۷۰- ۸۰ ساله که دیگر حتی توان راه رفتن هم ندارم، قدرت تصمیمگیری هم که ندارم و نسل ما بیقدرت است، اما نسل جدید آگاهی و سواد و اراده تغیر دارد و جامعه همیشه برای این نسل مدیریت میشود و ما باید کاری کنیم که جامعه برای آنها آماده شود.
این که میگویند نسل زد حرف غلطی است و تغییرات اجتماعی متعلق به جوانان است. در دوره انقلاب هم حضرت امام گفت:«جامعه متعلق به اینان است شما روزی گفتهاید که در خدمت اعلیحضرت هستید اما امروز دیگر اینان هستند که تصمیم میگیرند» پس چطور میشود که امروز ما معادله را تغییر میدهیم و آنها را نسل زد میخوانیم و از گسست نسلی صحبت میکنیم؟ اکثریت جامعه جوانان هستند و امکانات، توانایی، اراده، میل و خواسته و آرزوها برای اینها و بقیه مردهاند.
دموکراسی یعنی اینها میآیند سرکار، هرچند که آقای رئیسی تعدادی جوان بیسواد را وزیر و وکیل کرده است اما قرار نبود که اینها بیایند، قرار بود نابغهها بیایند. جوان کسی است که بتواند تحولات ایجاد کند. وقتی خود رهبری رییس جمهور شدند چند ساله بودند؟ جامعه متعلق به جوانان است و من اصلا این تحلیل را قبول ندارم من تنها جامعهشناس ایرانی هستم که درباب تحولات نسلی کار کردهام و قبول ندارم که گسست است بلکه دگرگونی نسلی داریم و او مختصات اجتماعی است بلکه ما و این آقایان هستیم که باید به موزه برویم، طلبههای امروز هم با طلبههای دوران اوایل انقلاب همشکل نیستند و نمیتوانیم بگوییم که مفتضح شدهاند بلکه براساس مقتضات جامعه هستند.
همین نسل Z در جریان جنبش مهسا و بعد از آن درگیر اقدام مسلحانه نشد، اما ما پیش از انقلاب وارد این فاز شدیم. از یکی از آنها پرسیدم حتی بحث هایی در این باره بین شما نیست؟ گفت نه اصلا. فکر می کنید چرا؟ چون آنها هنوز به روشهای دموکراتیک امید دارند.
صفحه ( ۷ )
#پایان
خبرآنلاین
🇮🇷🕊☫
https://t.me/bazgashtaznimehrah
🇮🇷🕊☫
@bazgashtaznimehrah