🔴 تحولات عراق پس از تعطیلی سفارت آمریکا به کدام سمت می رود ؟
🔸️آمریکا اعلام کرده سفارتش را در عراق تعطیل خواهد کرد. برای درک بهتر ابعاد این رویداد ، باید بدانیم که سفارت آمریکا در عراق ، از لحاظ ابعاد و تعداد کارکنان در دنیا بی نظیر بوده و چند هزار مامور آمریکایی در آنجا مشغول به فعالیت هستند.
🔸️با ترور شهیدان سلیمانی و ابومهدی مهندس ، عملیات ها علیه نیروهای آمریکایی شدتی بی سابقه گرفت .
🔸️آمریکا برای ممانعت از این حملات چند اقدام انجام داد ؛
1️⃣ بمباران مراکز حشدالشعبی در چند نوبت که اثر خاصی نداشت و حملات ادامه پیدا کرد .
2️⃣ خروج نیروهای نظامی از پایگاه های آسیب پذیر مجاور شهرها مثل التاجی و انتقال به ۲ پادگان بزرگ عین الاسد در استان الانبار و حریر در اربیل .
3️⃣ استقرار پدافند ضدراکتی سی رام در اطراف سفارت برای محافظت کارکنان در برابر راکت که اثرمحافظتی دلخواه را نداشت .
4️⃣ فشار به نخست وزیر و نیروهای تحت امرش برای دستگیری عاملان حملات که با واکنش جدی حشدالشعبی در واقعه ۲۵ ژوئن ، این ترفند نیز راه به جایی نبرد.
🔸️در نهایت پس از ناکامی در تلاش های فوق الذکر ، سران واشنگتن تصمیم گرفته اند تا با تعطیلی سفارتشان در بغداد و متعاقب آن اعمال تحریم اقتصادی و سیاسی بر عراق ، دولت کاظمی را برای ایستادگی در برابر مقاومت در جهت متوقف کردن حملاتشان ، تحت فشار قرار دهند.
🔸️خاصه آن که تعرضات علیه نیروهای آمریکایی در عراق ، روز به روز کیفیت و کمیت بیشتری پیدا کرده و حتی اخیرا ادعا شده که به زودی موج حملات از طریق پهپاد نیز به آن افزوده خواهد شد.
🔸️برخی معتقدند آمریکا عراق را به راحتی از دست نخواهد داد و با تعطیلی سفارتش به دنبال ورود به فاز نظامی علیه مقاومت است.
🔸️لکن نگارنده نظری متفاوت دارد؛ در صحت این نکته شکی نیست که حضور نظامی در عراق برای آمریکا بسیار راهبردی ست، اما ایالات متحده به علل مختلف توان ورود به فاز نظامی علیه مقاومت در این کشور را ندارد ، زیرا :
🔸️اول ، مصوبه رسمی پارلمان برای خروج نیروهای نظامی آمریکایی همچنان معتبر است .
🔸️دوم ، نیروهای مقاومت عراق از لحاظ تکثر بسیار گسترده و به لحاظ جغرافیایی فراگیر هستند .
🔸️سوم ، شبه نظامیان ضدآمریکایی ، قابل تفکیک و تمایز از مردم عراق نیستند و محل تجمع یا پادگان خاصی ندارند که فی المثل با بمباران هوایی بشود سرکوبشان کرد؛ خاصه این که قبلا این راهکار را آمریکایی ها تجربه کرده و نتیجه مطلوب نگرفته اند .
🔸️چهارم ، بمباران هوایی بدون ورود نیروهای زمینی در جهت پاکسازی ، اثر مثبت نخواهد داشت و آمریکا دیگر توان و قابلیت درگیری زمینی در عراق را ندارد.
🔸️پنجم ، در آستانه انتخابات آمریکا و با ملاحظه به حساسیت آن، ترامپ وارد یک ماجراجویی نخواهد شد که از نتیجه آن صددرصد مطمئن نیست .
🔸️فلذا معتقدم تمام امید آمریکا به اثرگذاری فشارهای سیاسی و اقتصادی روی مسئولان دولتی ، رهبران سیاسی و مردم عادی است تا بلکه آنان با فشار به جریان های نزدیک به مقاومت، هزینه انجام عملیات را برای آنها بالا ببرند.
🔸️آمریکا در بد مخمصه ای گرفتار شده ؛ از طرفی تاب تحمل راکت پراکنی و عملیات هر روزه علیه کارکنان و نظامیانش را ندارد و از سویی با تمام قدرتمندی و پرستیژی که برای خود قائل بوده ، نمی تواند مانع از این حملات شود.
🔸️اما تعطیلی سفارت خبر بدی برای الکاظمی و معترضان است زیرا تاکنون هدایت سازمان های مردم نهاد ، معترضان و جوکرها توسط کارکنان دیپلماتیک آمریکا انجام میشد و در واقع یک سرمایه اجتماعی برای کاظمی ایجاد شده بود که قصد داشت با تشکیل یک حزب جدید ، شهروندان ناراضی از شرایط را برای بهره برداری در انتخابات سال آینده سازماندهی نماید که با بسته شدن مرکز مورد اشاره، دیگر قابلیت انجام آن را نخواهد داشت.
🔸️نکته مهمتر بعدی آنست که اگر تعطیلی سفارت تداوم یابد ، توان دیپلماتیک آمریکا برای تاثیر گذاری در شطرنج سیاسی عراق و همچنین انتخابات بسیار مهم آتی شدیدا تضعیف خواهد شد ، چرا که دیگر دیپلماتی در بغداد حضور ندارد که از قِبَل رایزنی بتواند منافع ایالات متحده را تعقیب کند.
🔸️به هر حال همسایه غربی ایران روزهای سرنوشت ساز و عجیبی را سپری می کند که برای پیش بینی عاقبت آن باید مدتی صبر پیشه نمود.
⭕ با 👈🏻
#رزمندگان_بدون_مرز 👉🏻 همراه باشید.
🌐
@razmandegane_bedonemarz