🔺زن، محور تشكيل جامعه كوچك
✍
#آیت_الله_جوادی_آملی :
🔹محور و منشأ تشكيل جامعه كوچك (خانواده، عشيره و قبيله)، زن است و اين از نشانههاي عظمت زن و اثرگذاري اوست، زيرا در ذيل اين آيه، سخن از ارحام است: (واتَّقوا اللهَ الَّذي تَسائلونَ بِهِ والأرحام). هرچند در صدر آيه سهم اساسي به مرد داده شده است: (يا أيُّهَا النّاسُ اتَّقوا رَبَّكُمُ الَّذي خَلَقَكُم مِن نَفسٍ واحِدَةٍ)؛ ليكن براي اينكه گمان نشود جامعه بزرگ را تنها مرد ميسازد، بدون فاصله به آفرينش زن از همان حقيقت واحده تصريح و سپس به رحم كه محور بسياري از احكام فقهي خانواده است، اشاره ميكند تا معلوم شود سهم بزرگي از بنيانگذاري جوامع به زن بازميگردد كه محور تشكيل خانواده و ديگر جوامع كوچك است.
🔸توضيح آنكه قرآن كريم نخست جامعه كوچك را با محوريّت «رحامت زن»، نه «صلابت مرد» ميسازد تا پس از ساخته شدن آن، جامعه بزرگ با كنار هم قرار گرفتن جوامع كوچك شكل گيرد؛ و همانگونه كه از اجتماع آبهاي آلوده، دريايي زلال پديد نخواهد آمد، از انبوه خانوادههاي آلوده و ارحام ناسالم نيز هرگز مدينه فاضله شكل نميگيرد.
🔻آفرينش انسان هرچند از صلب و ترائب است: (يَخرُجُ مِن بَينِ الصُّلبِ والتَّرائِب)[سوره طارق، آيه 7]، ولي آنچه بستگان را به هم پيوند داده و محرم ميكند رحم زن است، نه صلب مرد، از اينرو به بستگان (فرزندان عمو، عمه، خاله و دايي) هركسي «ارحام» ميگويند، چون به يك رحم و زهدان مرتبطاند. حاصل آنكه زن سهم تعيين كنندهاي در پيوند ارحام و تشكيل جوامع كوچك (خانواده، قبيله، عشيره و...) دارد.
📚تسنيم، جلد 17 - صفحه 175
#سبک_زندگی_اسلامی
#جایگاه_زن_در_اسلام
#خانواده
#زن
🇮🇷بدون مرز
@bedonemarz
@bedonemarz