📝مطلب ارسالی مخاطبان
💦 مشکلات و راهکارهای بیآبی روستای «بریز»
✍الف. ابتدا و قبل از شروع مطالب بر حسب وظیفه از تلاش و پیگیریهای شبانه روزی مجموعه فرمانداری شهرستان لارستان به خصوص جناب دکتر دهقان فرماندار محترم شهرستان، بخشدار بخش مرکزی، مدیریت محترم آبفا استان و شهرستان جهت تامین اعتبار به ابفا بریز تقدیر و تشکر نماییم.
همان گونه که مطلعید سالهاست روستای بریز با مشکل کم آبی و بیآبی روبروست. در این مطلب به بررسی علل پیامدها و پیشنهادات میپردازیم
❓‼️ب: علل کم آبی بریز
در دهه ۱۳۸۰ با اشتباه و سیاست غیر منضبط جهاد کشاورزی و سازمان آب شهرستان لارستان در صدور مجوز بیرویه حفر چاه و برقی نمودن آن که تعدادش به حدود چهل حلقه چاه میرسد، در طول شبانه روز حدود ۱۷۰ اینچ آب از سفرههای زیرزمینی دشت بریز که طی هزاران سال جمعآوری شده، صرف کشت محصولاتی همچون گندم و پنبه میشود.
❌ج: پیامدهای بیآبی بریز
🔶۱. تمام شدن آب سفرههای زیرزمینی. طی هزاران سال آب در دشت بریز ذخیره شده است. تا قبل از حفر چاه های عمیق و برقی نمودن چاه ها عمق چاه های بریز حدود هشت متری بود الان عمق چاه ها به حدود دویست متر رسیده است.
🔶۲. مهاجرت اهالی به روستاها و شهرهای اطراف: به دلیل بی آبی سال های اخیر خانواده های زیادی از بریز مهاجرت نمودهاند.
🔶۳. تعطیلی مدارس به دلیل مهاجرت مردم به شهر و روستاهای اطراف از تعداد دانش آموزان کاسته شده و این امر منجر به تعطیلی بعضی از کلاس.های درس از جمله کلاسدهم دخترانه شده است.
🔶۴. ندادن امکانات به روستا با مهاجرت مردم به روستاها و شهر ها و خالی از سکنه شدن و کاهش جمعیت برخی از نهادها از جمله شبکه بهداشت از دادن خدمات مهم به روستای بریز خودداری می نمایند.
✅د: پیشنهادات
🔶۱. از مسئولین محترم ارشد شهرستان لارستان تقاضا میشود به مسئله بیآبی بریز ورود نموده و جلوی برداشت بی رویه آب از سفره های زیرزمینی دشت بریز جلوگیری نمایند.
🔶۲. بررسی سختگیرانه مجوز جدید حفر چاه و مجوز جابه جایی چاههای کشاورزی
🔶۳. محدودیت در کشت گندم و پنبه در روستای بریز
🔶۴. افزایش ساعات خاموشی برق چاه های کشاورزی بریز
🔶۵. تشویق و وادار کردن کشاورزان بریزی به قطره ای کردن زمین های کشاورزی
🔶۶. نصب کنتور آب بر روی چاههای کشاورزی بریز
@berizir