❌آشوب و مهندسی آشوب❌
✍بحث سازماندهی و غیرسازماندهی بودن اعتراضات و آشوبها بحث مهمی است.
✍شبیه به بحث تروریسم است که گاهی سازمانیافته است و گاهی طبیعی و علل اجتماعی و سیاسی و فرهنگی دارد.
✍معمولاً با دو نوع آشوب سروکار داریم:
✍آشوبهایی که «طبیعی» است به این معنا که ناشی از وضع خاص جامعه است مثل فقر و نارضایتی و فساد و فشار و اختلافات دینی و قومی و غیره و غیره که در جایی سرریز میکند و به اعتراض یا به دلیل حل نشدن اعتراضها به شورش و آشوب منجر میشود.
✍آشوبهایی هم هستند که کاملاً «مهندسیشده»اند یعنی بستری برای آشوب وجود ندارد ولی هسته و تشکیلاتی با استفاده از بخشهایی از مردم کلید میزند و منجر به شورش و آشوب میشود.
✍ولی رایجترین شکل مهندسی اعتراضات و ایجاد آشوبها تلفیقی از این دو است. یعنی شناخت نارضایتیها یا حتی کمک به ایجاد نارضایتی و گسترش آن و سپس زمانی که فضا کاملاً مستعد بود جرقه زدن و حتی وارد کردن گروههای سازمانیافته برای تشدید آشوب و حتی وارد کردن تیمهای عملیاتی مثل تکتیراندازها برای قتل و تخریب و خونین کردن آشوبها.
✍در این مدل، دستکاری و هدایت آشوب هم میتواند از درون معترضین باشد و هم از درون نیروهای امنیتی و پلیس.
✍شق سوم هم خارج از این دو است مانند استقرار تکتیراندازها برای قتل طرفین که معمولاً یا به معترضین منتسب میشود یا به نیروهای امنیتی- پلیس.
اعتراضات عراق و لبنان از این نوع است.
✍یعنی بستر آشوب وجود دارد مانند جوانان بیکار و پرخاشگر و ناراضی از وضع موجود.
✍اعتراضات یا با جرقه زدن سازمانیافته شروع شده یا طبیعی ولی قطعاً ورود کرده و هدایت آن را به سمت خشونت و گسترش به دست گرفتهاند. حالا مستقیم یا با واسطه جوانانی که توهّم و نوستالژی صدامی دارند و غیره و غیره.
عبدالله شهبازی
#مهندسی_انتخابات
#آشوبهای_مهندسی_شده
#مصلحت_اهم
#نرمش_قهرمانانه
🇮🇷به
#دیده_بان بپیوندید: 🇮🇷👇
🆔
@didebaan