📌
قابليّتهاى حادثهى شگرف عاشورا
🏴
در حادثهى عاشوراى امام حسين (عليه السلام)، حتى كسانى مانند عبداللهبنعباس و عبداللهبنجعفر كه خودشان جزو خاندان بنىهاشم و از همين شجرهى طيّبهاند، جرأت نميكنند در مكه يا مدينه بايستند، فرياد بزنند و به نام امام حسين (عليه السلام)، شعار بدهند.
چنين مبارزهاى، غريبانه است و مبارزهى غريبانه،
سختترينِ مبارزههاست؛ همه با انسان، دشمن؛ همه از انسان، رويگردان.
▪️ آن وقت در اين مبارزهى غريبانه، عزيزترين عزيزانش در مقابل چشمش قربانى شوند. پسرانش، برادرزادههايش، برادرانش و پسرعموهايش؛ اين گلهاى بنىهاشم پرپر شوند و در مقابلش روى زمين بريزند و حتى كودك ششماههاش هم كشته شود!
▪️علاوه بر همهى اين مصيبتها،
ميداند به مجرّد اينكه جان از جسم مطهّرش خارج شود، عيالات بىپناه و بىدفاعش، مورد تهاجم قرار خواهند گرفت؛ ميداند كه گرگهاى گرسنه، به دختران خردسال و جوانش حملهور ميشوند، دلهاى آنها را ميترسانند، اموال آنها را غارت ميكنند، آنها را به اسارت ميگيرند و مورد اهانت قرار ميدهند؛
ميداند كه به دختر والاى اميرالمؤمنين (عليه السلام)، زينبكبرى (عليها السلام)، كه جزو شخصيّتهاى بارز دنياى اسلام است، جسارت ميكنند. اينها را هم ميداند.
▪️بر همهى اينها، تشنگى خود و اهل و عيالش را اضافه كنيد؛ كودكان خردسال تشنه؛ دختر بچهها تشنه؛ پيرها تشنه؛ حتى كودك شيرخواره تشنه. ميتوانيد تصوّر كنيد كه اين مبارزه چقدر سخت است؟
💠
انسانى چنان والا، پاك، مطهّر و منوّر كه ملائكهى آسمان براى تماشاى جلوهى او بر يكديگر سبقت ميگيرند و آرزومند تماشاى حسينبنعلى (عليه السلام) هستند تا به او متبرّك شوند؛ انسانى كه انبيا و اوليا آرزوى مقام او را ميكنند؛ در چنان مبارزهاى و با چنان شدّت و محنتى به شهادت ميرسد. شهادتِ چنين شخصيّتى، حادثهاى شگرف است. كدام انسانى است كه عاطفهاش از اين حادثه جريحهدار نشود؟! كدام انسانى است كه اين حادثه را بشناسد و بفهمد و نسبت به آن دلبسته نشود؟
...
🌊
اين همان چشمهى جوشانى است كه از ظهرِ روزِ عاشورا شروع شد؛ از همان وقتى كه زينبكبرى (عليها السلام) - طبق نقلى كه شده است - بالاى «تلّ زينبيّه» رفت و خطاب به پيغمبر (صلى الله عليه وآله وسلم) عرض كرد:
«وا مُحَمَّداه صَلَّى عَلَيكَ مَلِيك السَّمَاءَ هَذَا حُسِيْنٌ مُرَمِلٌ بِالدِّمَاءِ... مُقَطِّعُ الأَعضَاء... مَسْلُوبُ الْعَمَّامَةِ وَ الرِّدَاء».
🏴او خواندنِ روضهى امام حسين (عليه السلام) را شروع كرد و ماجرا را با صداى بلند گفت؛ ماجرايى كه ميخواستند مكتوم بماند.
خواهر بزرگوار امام، چه در كربلا، چه در كوفه و چه در شام و مدينه، با صداى بلند به بيان حادثهى عاشورا پرداخت. اين چشمه از همان روز شروع به جوشيدن كرد و تا امروز، همچنان جوشان است. اين حادثهى عاشوراست.
(بیانات مقام معظم رهبری1373/3/17)
⬅️ کانال رسمی بنیاد فرهنگ واندیشه انقلاب اسلامی
♦️
@BFANIS