🔴بی ارزش کردن طلا و آقایی دلار
🔹در سال 1933، فرانکلین روزولت، رئیسجمهور آمریکا، یک دستور اجرایی مبنی بر جرم بودن نگهداری از طلا، صادر کرد. روزولت این دستور اجرایی را بر اساس قانون «تجارت با دشمن» که در سال ۱۹۱۷ تصویب شده بود، صادر میکند. ازآنجاییکه آمریکا در سال 1933 در هیچ جنگی شرکت نداشت، احتمالاً دشمن همان مردم آمریکا بودند!
🔹در سال 1971، ریچارد نیکسون، رئیسجمهور آمریکا، توسط شرکای تجاری خود به قابلیت تبدیل دلارهای آمریکا به طلا خاتمه داد. نیکسون گفته بود که بستن پنجرهی طلا امری موقتی است؛ اما پس از چهلوپنج سال این پنجره هنوز هم بسته است.
🔹در سال 1973، کشورهای عضو جی 7 و صندوق بینالمللی پول، طلا را بیاعتبار کرده و از گردش خارج کردند. اعضاء صندوق بینالمللی پول دیگر مجبور به نگهداری ذخایر طلا نبودند. از این پس طلا تنها یک کالای مصرفی بود. نظر نخبگان پولی نیز این بود که دیگر طلا مرده است.
🔹با این وجود، طلا هنوز هم اصرار دارد که جایگاه خود را در جدول پولی حفظ کند. آمریکا 8133 تُن طلا انبار کرده است. کشورهای عضو منطقهی یورو و بانک مرکزی اروپانیز 10788 تُن طلا ذخیره کردهاند. گزارشهای چین حاکی از این است که آنها نیز 1788 تُن طلا انبار کردهاند، امّا میزان ذخیرهی واقعی بر اساس اطلاعات موثق از صادرات هنگ کنگ و صنعت معدن چین، باید چیزی در حدود 4000 تُن باشد.
🔹روسیه 1477 تُن ذخیره طلا دارد و سالانه بیش از 200 تن به ذخایر خود اضافه میکند. از میان دیگر کشورها، مکزیک، قزاقستان و ویتنام نیز اخیراً به ذخایر طلای خود افزودهاند.
🔹آمریکا سیستمهای پرداختی با دلار را کنترل میکند و با کمک متّحدان اروپایی خود، میتواند مخالفان را از سیستم پرداخت بینالمللی یعنی سویفت، حذف کند؛ اما طلا در برابر چنین تجاوزاتی مصون است. طلای طبیعی که در دسترس شماست هک، مخدوش و یا خراب نمیشود. جابهجایی طلا راه سادهایست که روسیه از طریق آن میتواند بدون دخالت آمریکا حسابهایش را تسویه کند. سایر کشورها نیز قبل از فروپاشی سیستم مالی بینالمللی در حال ذخیرهی طلا هستند.
✍️بیداری ملت
@bidariymelat