#یادداشت_اساتید
📝 بخوانید |
آیا فلسطین همان سرزمین موعود یهودیان است که خداوند به آنها وعده داده است؟ اگر چنین است، آیا می توان آنها را غاصب دانست؟
👈پاسخ (قسمت اول)
✅این مسئله را می توان از زاویۀ کتاب مقدس و تاریخ یهودیت از یک سو و نیز قرآن و روایات اسلامی از سوی دیگر، بررسی کرد. در این قسمت، این مسئله را از دید یهودیان بررسی می کنیم.
1️⃣کنعان که همان سرزمین فلسطین کنونی است، قبل از ورود حضرت ابراهیم علیه السلام به آنجا، دارای سکنه بود.
2️⃣در زمان صدارت حضرت یوسف علیه السلام، بنی اسرائیل به مصر کوچ کردند و بیش از یک قرن و نیم در آنجا بودند.
3️⃣در پی ظلمی که به آنها در مصر توسط فرعون شد، خداوند متعال، حضرت موسی علیه السلام را برای نجات آنها فرستاد. حضرت موسی علیه السلام آنها را از مصر خارج و رهسپار فلسطین شدند. اما به خاطر نافرمانی، 40 سال در سرزمین سینا سرگردان شدند. در همین مدت، حضرت موسی علیه السلام از دنیا رفت.
4️⃣پس از ایشان، حضرت یوشع علیه السلام، رهبری آنها را بر عهده گرفت و آنها دوباره به فلسطین برگشتند و آنجا ساکن شدند.
5️⃣تاریخ یهود از حکومت داود و سلیمان علیهما السلام به عنوان دوران شکوهمند خود یاد می کند که در همین دوران، معبد یا هیکل سلیمان در فلسطین ساخته شد که بسیار مورد احترام یهودیان است.
6️⃣تاریخ یهود، از دو بار اسارت و کوچ یهودیان از فلسطین خبر می دهد. بار اول به وسیلۀ آشوریان و بار دوم به وسیلۀ بختنصر.
7️⃣در عین حال، یهودیان دوباره به فلسطین برگشتند، ولی به دلیل اختلافات درونی و حملۀ رومیان، سرانجام در قرن اول میلادی، یهودیان پراکنده شدند و معبد سلیمان نیز سوزانده شد.
8️⃣آنچه مورد ادعای یهودیان است، وعده خداوند به حضرت ابراهیم علیه السلام است که سرزمین فلسطین و نیل تا فرات را به فرزندان او دهد. اما آنچه یهودیان آن را کتمان می کنند، آن است که خداوند این وعدۀ خود را مشروط به پرستش او (یهوه)، اطاعت از فرامین او، عدم ازدواج با غیربنی اسرائیل کرده بود. (سفر پیدایش باب 15 آیۀ 17)
حضرت یوشع در صحیفۀ یوشع دو بار این نکته را به آنها تذکر می دهد که شما از عهد الهی خارج شده اید. پس از حضرت سلیمان علیه السلام که کشور تجزیه شد، علت آوارگی آنها به وسیلۀ آشوریان و بختنصر نیز همین نکته بود. بنابراین، یهود در عهد خود با خدا ثابت قدم نبود و طبق آموزه های خود، آوارگی نتیجۀ همین نکته بود.
9️⃣روشن است که وقتی سرزمینی از سکنه خالی می شود، افراد دیگری در آنجا ساکن می شوند. به همین دلیل از همان دوران، اقوام مختلفی در این سرزمین ساکن شدند، رومیان، مسیحان و مسلمانان.
🔟بازگشت آنها به فلسطین کنونی، هیچ منعی نداشته و ندارد، ولی آنچه مشکل ساز است، ادعای مالکیت مطلق بر این سرزمین و نیز تأسیس حکومت در این سرزمین است؛ حال آنکه، اولاً مالکیت آنها صحیح نیست؛ چراکه آنها اولاً از عهد الهی خارج شدند که نتیجۀ آن، آوارگی خودشان از آن سرزمین بود و افراد دیگری، به جای آنها آنجا ساکن شدند؛ ثانیاً ایا ایرانیان مقیم آمریکا، حق دارند برای خود در خاک آمریکا، حکومتی تأسیس کنند؟ هرگز. به همین سان، یهودیان نیز به لحاظ ادبیات سیاسی پذیرفته شده در تمام دنیا، چنین حقی ندارند، و غاصب بودن آنها به لحاظ کوچ اجباری ساکنان فلسطین از منازل خود و ساکن کردن، هم کیشان خود است.
✍ حجتالاسلام والمسلمین فاریاب، از اساتید دوره طرح ولایت
🇮🇷
@bso_nkh