راهچه:
❓👧❓👦❓👧❓👦❓👧❓
❓❗️سوالم در رابطه با دختر 10 ساله ام هست. دختر من عادت خیلی بدی داره که تمام حرفهای خونه رو میره به دیگران اطلاع میده .حتی وقتی بهش می سپاریم که نباید این رو به کسی بگی بازم میره و همه جا میگه. بعد وقتی کاری انجام میده و دعوا راه می افته کنار میاسته و نگاه میکنه. متاسفانه بچگی خودم هم من این اخلاق را داشتم (از ایجاد اون دعوا نه خوشحال میشدم نه ناراحت و صرفا نگاه می کردم).
✅ پاسخ جناب آقای اعلایی
توصیف مساله:دریافت راهکارهایی جهت از بین بردن عادت دختر ۱۰ ساله تان که حرفهای خصوصی منزل را به دیگران انتقال میدهد و شما را نگران کرده است
ریشه مساله:
1- همان طور که اشاره کردن، الگو گیری از بزرگترها. ما خودمان عادت داریم یک سری کارها را انجام بدیم ولی برای ما ناخودآگاه شده و نمی فهمیم. زمانی که فرزندمان انجام می دهد بدی آن به چشممان می آید.
2- این نکته را هم اشاره کرده اند که ما با سوال پیچ کردن و آمار گرفتن بچه ها، عملا این رفتار را داریم تایید می کنیم.
3- با گفتن این موضوعات سعی در جلب توجه دارد. به خصوص اگر حرف های بزرگترها باشه و یا اسرار باشه.
سه ریشه ی زیر اشاره نشده و بسیار کلیدی هستند:
4- دائما او را با خودتان مقایسه می کنید و از اینکه شبیه شما شده و همان چیزهایی که در خودتان به عنوان ضعف مشاهده می کردید، در او هم مشهود است، اذیت می شوید.
5- بچه ی شما کوچک است. تفاوت حرف های مگو و رازها و ... را متوجه نمی شود. توقع شما از فرزندتان زیاد است.
6- ضمن اینکه محافظه کاری و ترس های ما، باعث می شود دیوارها و چارچوب ها و رازهای زیادی داشته باشیم. درحالی که برای دیگران، آن قدرها هم این حرف ها ویژه و خصوصی نیستند.
راهکارها:
1- سعی کنید الگوی مناسبی باشید و به دخترتان در جهت دست یافتن به الگوی مهارتهای اجتماعی مناسب کمک کنید. قطعا این کار نیاز به خودسازی و اصلاح برخی ویژگی های شخصیتی دارد. فقط باید حواستان باشد که در این مسیر نباید آرمانگرا بود. یعنی از تغییر کوچک شروع کنیم. مثلا من در مورد روابط شخصی دخترم کنکاش نمی کنم یا گوشی همسرم را چک نمی کنم.
2- نحوه ی تعامل در این سن بسیار مهم است. گفت و گوهای شما، به فرزند شما کمک می کند تا پختگی لازم را پیدا کند. اگر همیشه شما به او بگویید راه چیست و چاه کدام است، هیچ وقت خودش یاد نمی گیرد و ذهن ساده ای دارد که دیگران باید راه را نشانش بدهند. در مورد علاقه هایش با او صحبت کنید. در مورد فکرها و آرزوهایش، در مورد خودتان به او بگویید. احساساتی که در زندگی نسبت به مسائل مختلف داشتید و دارید. شما سوالات کلیدی بپرسید که تفکر در مورد جواب آنها، فرزندتان را پخته کند. مثلا به نظرت چه کاری باعث میشه همه دوست داشته باشند؟ آیا خوبه آدم را دوست داشته باشند؟
3- به هیچ عنوان از روشهای نصیحت،عصبانیت،تهدید،تنبیه و...مخصوصا در حضور جمع استفاده نکنید،این امر موجب از بین رفتن اعتماد به نفس و افزایش لجاجت در دخترتان میشود و امکان تکرار آن بیش از قبل وجود دارد.
4- هدف دخترتان از این عمل را مشخص کنید،دخترتان به دنبال چه چیزیست؟جلب توجه و کسب قدرت و یا ....
اگر دخترتان به دلیل جلب توجه این کار را انجام میدهد،سعی کنید شما و همسرتان نکات مثبت او را بیش از قبل ببینید و با او درمیان بگذارید،با افزایش اعتماد به نفس،صحبتهای اینچنینی در جهت جلب توجه کاهش پیدا میکند.
5- خوبی های خودتان را ببینید. برای آینده یتان برنامه ریزی کنید. ناراحتیها گذشته و یا کمبودهای شما در گذشته نمی تواند برای شما و فرزندتان سازنده باشد. بهتر است برای خودتان به مشاور مراجعه کنید و از او در این زمینه مشورت بگیرید.
6- توقعتان را از فرزندتان پایین بیاورید. او خیلی کوچک است.
در ارتباط با مورد دوم هم؛کودکان نسبت به بزرگسالان به دلیل لطافت روحشان در برابر دعوا و مشاجره هراس دارند و همین امر موجب فاصله گرفتن از آن جمع میشود.
سعی کنید دیدتان را تغییر دهید و به دخترتان به عنوان یک کودک ده ساله نگاه کنید،نه خانم بزرگسالی که از تمامی آداب اجتماعی آگاهی دارد.
به نظر می آید در اینجا هم شما از اینکه خودتان را در آینه ی فرزندتان می بینید، برایتان ناراحت کننده است.
🔅 شما هم میتوانید سوالات خود را با ما در میان بگذارید.
@consultation_chamrani
🌸از اینکه در گرفتن پاسخ، شکیبا هستید، سپاسگزاریم.
@chamran_family