🍃شرح خطبه فدکیه حضرت زهرا (سلام الله علیها (جلسه شصت و سه)
⚜
تسلّی دادن حضرت علی علیه السلام به حضرت زهرا علیه السلام
✨«فَقالَ أَميرُالْمُؤمنينَ علیه السلام : لاوَيْلَ لَكِ بَلِ الْوَيْلُ لِشانِئِكِ.
♦️«اميرالمؤمنين علی علیه السلام فرمود: وای بر تو نيست بلكه وای بر كسی است كه به تو بغض دارد و با تو به بدی رفتار می كند.
✨ثُمَّ نَهْنِهی عَنْ وَجْدِكِ يَا ابْنَةَ الصَّفْوَةِ وَ بَقِيَّةِ النُّبُوَّةِ،
♦️خود را از خشم باز دار، ای دختر پيامبر برگزيده و ای يادگار نبوّت.
✨فَما وَنَيْتُ عَنْ دينی وَ لا أَخْطَأْتُ مَقْدُوری
در دينم عجز نشان ندادم و از آنچه بر آن توانايی داشتم كوتاهی نكردم
✨ فَاِنْ كُنْتِ تُريدينَ الْبُلْغَةَ فَرِزْقُكِ مَضْمُونٌ وَ كَفيلُكِ مَأْمُونٌ وَ ما اُعِدَّ لَكِ أفْضَلُ مِمّا قُطِعَ عَنْكِ، فَاحْتَسِبِی اللّهَ»؛
♦️ اگر به اندازۀ كفاف می خواهی روزی تو ضمانت شده است و متكفّل آن هم امين است و آنچه برای تو مهيّا شده بهتر از آن است كه از تو منع شده. پس به حساب خدا قرار ده».
✨«فَقالَتْ علیهاالسلام: «حَسْبِی اللّهُ» وَ اَمْسَكَتْ»؛
▪️«حضرت زهرا علیهاالسلام فرمود: خدا برای من كافی است و ديگر چيزی نگفت».
▪️در روايت است كه ضمن صحبت های زهرا علیهاالسلام صدای مؤذن بلند شد كه شهادت به وحدانيت و بعد شهادت به رسالت محمد صلی الله علیه و آله و سلم می داد.
▪️در اينجا بود كه علی علیه السلام سرش را بلند كرد و به چهرۀ زهرا علیهاالسلام نگاه كرد و گفت: من فرق نكرده ام من همان هستم كه در جبهه های جنگ مبارزه می كرد امّا آيا دلت می خواهد ديگر اين شهادت به رسالت پيامبر را نه تو بشنوی و نه ديگران در طول تاريخ بشنوند؟
▪️ يعنی اگر من قيام كنم اسلام ضربه می خورد و چيزی از آن باقی نمی ماند.
▪️من بايد حساب كار را تا قيامت بكنم و مصلحت اسلام را در نظر بگيرم.
▪️اينجا بود كه حضرت زهرا گفت: حالا ديگر من هم صبر می كنم برای اينكه اسلام و رسالت پيامبر در طول تاريخ باقی بماند پس ما اهل بیت با همۀ اين فشارها باز هم صبر می كنيم.
▪️اين نكته لازم به ذکر است كه بعضی افراد كه مطلب را درست نفهميده اند فكر می كنند حضرت زهرا علیهاالسلام نعوذ باللّه به علی علیه السلام تندی كرد.
▪️اصلاً اين طور نيست بلكه حضرت زهرا كه می داند در طول تاريخ اين نوع سؤالات مطرح است اين مسائل را مطرح می كند تا پاسخ شوهرش بيان شود و در طول تاريخ برای من و تو سؤالی باقی نماند نه اينكه حضرت زهرا علیهاالسلام نسبت به صبر و سكوت حضرت علی علیه السلام اشكال و شبهه ای داشته باشند.
بحمداللّه شرح مختصر خطبۀ حضرت زهرا علیهاالسلام به پايان رسيد، هر چند بسياری از مطالب آن ناگفته ماند يا به طور مختصر گفته شد.
امّا نكتۀ آخری كه بايد تذكر داد اين است كه همۀ اين مباحث مقدمه ای است برای نيل انسان به هدف از خلقت يعنی آدم شدن، مكتب آدم ساز، تنها مكتب اهل بیت است و غير از راه آنان راهی نيست، والا چند متر زمين و حتّی خلافت هم فی نفسه برای آنان پوچ است، اصلاً ساحت مقدّس آنان بری و منزّه است از اين كه به فكر اين چيزها باشند، امّا مسئله چيز ديگری بود.
اگر خلافت غصب نمی شد و اسلام در مسير صحيح خود كه خدا تعيين كرده بود پيش می رفت بشريت در رسيدن به هدف خلقت موفق می شد.
امّا با اين انحرافات، راه بشر به سوی خدا گرفته شد زيرا بدون علی و آل علیهم السلام كسی به خدا نمی رسد و اين حقيقت را حضرت زهرا علیهاالسلام می دانست كه چنين از حق و حقيقت دفاع كرد و حقايق را برای ثبت در تاريخ در اين خطبه بيان فرمود.
و صلّی اللّه علی محمّد و آل محمّد .
@chele_hozor