⬆ . . . امام موسی صدر حدود ۲۰ سال در لبنان حضور و فعالیت داشت و در این سالها میبینیم که تا حد زیادی اهداف ایشان محقق میشود. برای مثال در عرصه اجتماعی و احکام شخصی همه فرقههای لبنانی دارای مجلس بودند اما شیعیان از این موقعیت بی بهره بودند و فاقد مجلس بودند اما با تلاشهای امام در سال ۱۹۶۹ میلادی مجلس اعلای شیعیان شکل میگیرد و ریاست آن بر اساس نظر اکثریت اعضا به ایشان سپرده میشود و سالها این فعالیت را دارد و به صورت منسجم و تشکیلاتی و با پشتوانۀ خود شیعیان، مطالبات و مسائل شیعیان را در جامعه لبنان دنبال میکند.
به لحاظ سیاسی هم گرچه خودشان ورود مستقیم ندارند و وارد احزاب سیاسی لبنان نمیشوند اما یک سری مطالبات جدی به منظور کسب هویت شیعیان دارند مبنی بر اینکه مناسب و پستهای سیاسی که در قانون اساسی لبنان برای شیعیان منظور شده همانها بر عهده خود شیعیان گذاشته شود و آنجا به رقم اینکه ایشان نظام سیاسی سکولار و نظام سیاسی فرقه گرا را در لبنان نفی میکند ولی به دنبال این مطالبات است تا آن واقعیت بیرونی تحقق پیدا کند تا در آینده آن زمینههای آرمانی که در ذهن ایشان هست شکل بگیرد.
شاید مهمترین بحثها و اقداماتی که امام درباره مسأله هویت و هویتیابی انجام داده است میتوان به تأسیس بعضی از تشکلها و نهادهای غیر دولتی و مؤسسات آموزشی اشاره کرد و حتی در بخش نظامی جنبش امل تأسیس شد که همه در راستای ارتقای هویت شیعه و انسان لبنانی و حراست از سرزمین لبنان و کلیت لبنان است. امام صدر در این سالها فعالیتهای مهمی انجام دادند و اگر به صورت اجباری ناپدید نمیشدند این فعالیتها اوج میگرفت و با هم افزایی که میتوانست با انقلاب اسلامی داشته باشد تحقق اهداف انسانی و دینی ایشان سرعت میگرفت.
متن کامل گفتگو در
mehrnews.com/x32X5W
#امام_موسی_صدر #لبنان #شریف_لک_زایی
پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی
@cpt_isca
🌍🇮🇷