آیت الله دری نجف آبادی در رابطه با اعتکاف ۱۴۰۱ پیامی صادر کردند.
ایشان در متن این پیام آورده است :
ِبسم اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
وَعَهِدْنَا إِلَى إِبْرَاهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ أَنْ طَهِّرَا بَيْتِيَ لِلطَّائِفِينَ وَالْعَاكِفِينَ وَالرُّكَّعِ السُّجُودِ (سوره بقره/آیه 125)
و با ابراهیم و اسماعیل عهد بستیم که بیت و خانه مرا برای طواف کنندان و اعتکاف کنندگان ( و عبادتگران)و رکوع کنندگان سجده گزار از هرنوع پلیدی و شرکی پاک و پاکیزه کنند.
در آیه 124 و 125 خداوند متعال بر دو اصل بسیار پر برکت و محوری تأکید ميفرماید:
اول اصل امامت است که مانند پایه پرگار برای جامعه اسلامی و محور وحدت ، عزت و خیر در دنیا و آخرت می ماند.
مسئله دوم اصل امنیت و اینکه خداوند خانه کعبه معظم را کانون امنیت و خیر و برکت برای همه بشریت قرار داده است.
وَإِذْ جَعَلْنَا الْبَيْتَ مَثَابَةً لِلنَّاسِ وَأَمْنًا
و آنگاه دستور به نماز پشت مقام ابراهیم علیه السلام را داده ودر حقیقت دستور تأسی به آن بزرگوار و حرکت در مدار امامت و ولایت را و آنگاه ميفرماید : ما از ابراهیم و اسماعیل عهد گرفتیم که خانه مرا برای طواف کنندگان و اعتکاف کنندگان و رکوع کنندگان سجده گزار پاک و پاکیزه کنند.
و البته بیت کانون خیر و برکت و وحدت و تعالی برای بشریت است و همه انسانها باید بر مدار اصل امامت حضرت ابراهیم خلیل علیه السلام و شریعت مقدسه آنحضرت و کانون توحید و عبادت و معرفت یعنی مکه مکرمه و کعبه معظمه و بیت الله الحرام حرکت نمایند. و این اصول باید برای همیشه ثابت و پایدار و ستون فقرات جامعه بشری را تشکیل دهد و راه ابراهیم و ملت ابراهیم و شرایع توحیدی باید فصل شاخص جوامع انسانی تا قیامت باشد ودر حقیقت توحید وامامت دو اصل بسیار نورانی و حیات بخش و فصل ممیز جامعه توحیدی و ابراهیمی علیه السلام نسبت به آئین های دیگر و شرایع بشری است. و این مسیر، طریق حیات طیبه الهی و راه رشد و پویایی و عزت و کرامت در جوامع انسانی و عبودیت و بندگی خداوند متعال و سیر بر اساس فطرت الهی است.
عبادت و نیاز انسان به تربیت الهی:
1-نیاز انسان به برنامه های تربیتی و عبادی
2-عبادت برای تربیت انسانهاست.
3-انسان در سایه سیر و سلوک بر قله های معنوی و الهی وصول می نماید.
4-برنامه عبادت و انس با خداوند و ذکر الهی و پرهیز از آلودگی ها وکلید حیات طیبه انسانهاست.
5-برنامه نماز و روزه و شب زنده داری و سحر خیزی عالیترین برنامه های تربیتی والهی است .
6-برنامه دعا و زیارت و حج بیت الله الحرام و عمره و تلاوت قرآن کریم و سحرخیزی و شب زنده داری و احیای شبهای قدر
7-یکی از برنامه های بسیار ارزشمند و سنت های حسنه و برنامه های عبادی فراموش شده که بواسطه انقلاب اسلامی احیا شده و موجب استقبال گسترده جوانان و نوجوانان و خواهران و برادران مکرم قرار گرفته برنامه اعتکاف است .
امام راحل و جمهوری اسلامی ایران منشأ احیای بسیاری از سنت های الهی از احکام مقدس اسلامی و یا فراموش شده و یا نیمه فراموش شده مانند نماز جمعه ، زکات ، عمره ، سفره احسان و نیکی و نیکوکاری ، جهاد ، شهادت حج واقعی، راهپیمایی اربعین حضرت ابا عبدالله الحسین علیه آلاف التحیة و الثنا و قرض الحسنه و بسیاری دیگر از کارهای خیر و پر برکت شده که از آن جمله آئین عبادی معنوی ، تربیتی و اخلاقی و اجتماعی اعتکاف است .
قبل از پیروزی انقلاب اسلامی برنامه اعتکاف در قم در مسجد مقدس امام حسن عسکری صلوات الله علیه توسط تعدادی از طلاب و جوانان علاقمند در حدّ محدودی برگزار می شد و حقیر نیز در دوران طلبگی توفیق این حضور معنوی و روحانی را در مسجد مذکور داشتم لیکن بسیار محدود بود .چه بسا در نجف اشرف و مراکز دیگر و مسجد کوفه و یا مسجد سهله نیز برنامه اعتکاف با تعداد انگشت شماری از علاقمندان برگزار شده اما اینکه بصورت یک برنامه بسیار گسترده و معنوی انجام پذیرد ،خیر. چنین خبری نبود .الحمدلله پس از انقلاب و با پیگیری های علاقمندان به این عبادت معنوی شاهد تحولی چشمگیر در این برنامه ارزشمند و انسان ساز هستیم که اشاره شد قرآن کریم در این رابطه ميفرماید:
وَعَهِدْنَا إِلَى إِبْرَاهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ أَنْ طَهِّرَا بَيْتِيَ لِلطَّائِفِينَ وَالْعَاكِفِينَ وَالرُّكَّعِ السُّجُودِ
ونیز در آیه 187 نیز دستور دیگری در این رابطه ارائه ميفرماید.
اساس این عبادت بر حداقل سه روز روزه و حضور و لزوم در مسجد در مدت یاد شده و خودداری از ارتباط با همسران نسبت به اشخاص متأهل و رعایت آداب اعتکاف و تمرکز بر عبادت و مراقبت و ذکر و انس و دعا و توسل و تلاوت قرآن و زیارت و توجه قلبی و حضور عابدانه و عارفانه و عاشقانه در محضر محبوب است . و البته این شیوه خود نوعی تمرین عبودیت و اخلاص و صفا و حضور قلب و مراقبت واقعی و باطنی نسبت به جان انسان و کشیک نفس را کشیدن و خود را در محضر خداوند و اولیای بزرگوار الهی دیدن ا