⭕️ الغارات و «تکرار تاریخ»، قبل از ظهور؛ اما اینبار با سربلندی و پیروزی برای مؤمنین و منتظران واقعی
➖قسمت اول
🔻متأسفانه آن چیزی که افکار عمومی از حکومت امیرالمونین(ع) در یاد دارند و در رسانه ها به آن پرداخته میشود، کامل نیست و نیمه دوم حکومت حضرت که به دورۀ «غارات» مشهور شده و از جهاتی مهمتر و درسآموزتر از نیمۀ اول حکومت ایشان است و همیچنین تناسب زیادی نیز با شرایط و اتفاقات کنونی ما و منطقه دارد، مورد غفلت قرار گرفته است.
1️⃣ کلید حل معماهای دوران حیات امیرالمؤمنین
🔹شناختن صحیح، جامع و دقیق اسلام، بدون مطالعۀ تاریخ پیامبر، ممکن نیست. حتی فهم کامل قرآن و کلمات معصومین(ع) هم بدون درک دقیق تاریخ پیامبر اکرم(ص)، به دست نمیآید.
🔸در مطالعۀ تاریخ حیات پیامبر اکرم(ص) با مسائل و معماهایی مواجه میشویم که کلید حل آنها در دوران حیات مظلومانۀ امیرالمومنین(ع) است. بنابراین، بدون درک دقیق تاریخ حیات امیرالمومنین(ع)، نه تاریخ زندگی
#پیامبر_اسلام (ص) به درستی فهمیده میشود و نه شناخت اسلام تحقق پیدا میکند. همانطور که نبوت بدون امامت ناتمام میماند، فهم رسالت نبوی نیز وابسته به فهم وقایع دوران امامت امام علی(ع) است.
2️⃣ راز رنجهای پیامبر و رمز غربت امیرالمؤمنین
🔹در تاریخ حیات امیرالمومنین، بیتردید مهمترین بخش، پنج سال آخر حیات آن حضرت و دوران حکومت ایشان است که با فهم آن، میتوان به یک جمعبندی صحیح از تاریخ صدر اسلام رسید. چرایی و چگونگی نبردهای سهگانۀ امیرالمؤمنین راز تمام رنجهای رسول خدا و رمز غربت امیرالمؤمنین است و تنوع این نبردها ابعاد مختلف حقایق دین را به نمایش میگذارد.
3️⃣ رازگشایی از تمام اسرار صدر اسلام در نیمۀ دوم حکومت
#امام_علی (ع)
🔸اما جمعبندی نهایی و رازگشایی از تمام اسرار تاریخ صدر اسلام، در نیمۀ دوم حکومت امام علی است؛ زمانی که دیگر کسی از فرمان امیرالمؤمنین(ع) اطاعت نمیکرد و غارتهای متعدد در مناطق مختلف مملکت اسلامی توسط سربازان شوم معاویه، امیرالمؤمنین را به ستوه آورده بود. این دوران که دو سال منتهی به شهادت
#امام_علی (ع) را تشکیل میدهد، به دوران غارات مشهور شده است که نه تنها اسرار گذشتۀ
#تاریخ_اسلام را در خود دارد، بلکه رازهای سر به مهر حوادث پس از شهادت امام علی(ع) تا امروز را برملا کرده است؛
🔹به گونهای که
اگر ما بخواهیم مقدمهساز #ظهور باشیم، باید بتوانیم از مشکلاتی که امت اسلام در دوران غارات به آن مبتلا بودهاند به سلامت عبور کنیم.
4️⃣ فلسفۀ ابتلای مردم به غارات
#معاویه
🔸شاید فلسفۀ ابتلا به غارات در پایان دوران تاریخ پرتلاطم صدر
#اسلام این بوده است که نشان دهد آیا غایت هدف ارسال پیامبران و بعثت انبیا تحقق پیدا کرده است یا نه. در آیهای از
#قرآن کریم که هدف ارسال رسولان از زاویهای بسیار مهم بیان شده آمده است: «لَقَدْ أَرْسَلْنا رُسُلَنا بِالْبَیِّناتِ وَ أَنْزَلْنا مَعَهُمُ الْکِتابَ وَ الْمیزانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ؛ ما رسولان خود را با دلایل روشن فرستادیم، و با آنها کتاب و میزان نازل کردیم تا مردم به
#عدالت قیام کنند.» یعنی پیامبران آمدهاند که مردم خودشان احساس مسئولیت کرده و قسط را در میان خود اقامه کنند. و در ادامه آمده است: «وَ لِیَعْلَمَ اللَّهُ مَنْ یَنْصُرُهُ وَ رُسُلَهُ بِالْغَیْبِ؛ تا خداوند بداند چه کسى او و رسولانش را، بدون آنکه او را ببینند یارى مىکند.» (سوره حدید، آیه ۲۵)
🔹در امتحان بسیار پیچیده و مهم غارات در پایان دوران حکومت امیرالمؤمنین(ع) معلوم شد که مردم هنوز احساس مسئولیت لازم را ندارند و علیرغم همۀ حوادث تلخ گذشته، لزوم نصرت امام را درک نکردهاند.
5️⃣
تفاوت مهم غارات با سایر جنگهای امیرالمؤمنین
🔸اساساً سه جنگ امیرالمؤمنین(ع) با جهادهای پای رکاب رسول خدا(ص) متفاوت بود؛ بهگونهای که بسیاری از مسلمانان و پیروان پیامبر اکرم(ص)، نه تنها حاضر به جهاد پای رکاب امیرالمؤمنین(ع) نشدند، بلکه در جبهۀ باطل و مقابل آن حضرت قرار گرفتند.
🔹نوع
#جهاد در ماجرای
#غارات، با سه جنگ دیگر حضرت هم متفاوت بود؛ مردمی که به شیوۀ مدیریت خلفای سابق عادت کرده بودند، در
#جمل و
#صفین با آن حضرت همراهی کردند، اما وقتی در ماجرای حکمیت دیدند که
#امیرالمؤمنین (ع) نه آنها را به کاری اجبار میکند، و نه با ابزار پول و قبیلهگرایی به انجام کاری سوق میدهد، فهمیدند که میشود روی حرف حضرت، حرف زد و به دستورات او عمل نکرد.
این یعنی امیرالمؤمنین(ع) تنها به احساس مسئولیت خود آنها تکیه کرده است.
➖قسمت دوم:
https://eitaa.com/daiiani/846
#تاریخ
#عبرت
🆔
https://eitaa.com/daiiani
🆔
https://virasty.com/dayyani