مناظره یا انشا خوانی؟
پیروز آنچه دیدیم چه کسی بود؟
در روزهای اخیر 5 مناظره بطور میانگین 4 ساعت پیش، پیش روی مردم ایران قرار گرفت. مناظره هایی که البته از نگاه کارشناسان بیشتر شبیه به دورهمی بوده است. مناظره ی پنجم را البته شاید بتوان از قبلی ها کمی خسته تر دانست. علت هم شاید نزدیک بودن زمان این مناظره به مناظره ی شب قبل بوده که امکان تامل بیشتر را از هر 6 کاندیدا گرفت.
مسعود پزشکیان همان طور که حدس زده میشد در این مناظره چیز خاصی برای ارائه نداشت و چندان ژست منتقد و توپ پرِ مناظرهی اول را هم به همراه نداشت. شاید هواداران او باید بپذیرند که او در بستر مجازی و کف خیابان باید به دنبال جذب آراء باشد تا با مناظره، چرا که هیچ چیز در مناظرات آن طور که باید پیش نرفت. البته پزشکیان در مناظره ی امروز و همزمان با اظهار نظر قاضی زاده درباره ی نقش جهرمی (به عنوان عضو ستاد پزشکیان) در فیلترینگ اعلام کرد که با جهرمی تماس گرفته و او گفته است که قالیباف و جلیلی در این تصمیم نقش داشتهاند. جمله ای که جهرمی هنوز مناظره تمام نشده با یک توئیت تکذیبش کرد.
مصطفی پورمحمدی نیز آن طور که انتظار میرفت ظاهر نشد. چهره ای که قبل از آغاز مناظرات تصور میشد بتواند شگفتی ساز بوده و همه را حیرت زده کند نکته ی چندانی برای جلب آرا مردم نداشت. او البته کنایه هایی به برخی کاندیداها از جمله جلیلی زد که به شکل گرفتن بحث هایی کوتاه منجر شد. اما مناظره را داغ نکرد.
قاضی زاده هاشمی به نقش خود به عنوان مدافع دولت شهید رئیسی و منتقد دولت روحانی و تهاجم به شخص پزشکیان تا جایی ادامه داد که پزشکیان چند باری مجبور شد به قاضی زاده بپردازد و با او وارد بحث شود. البته در مجموع قاضی زاده را میتوان فردی دانست که در مقایسه با دیگران، از مناظره ی اول تا آخر، پله پله رشد کرد و از شخصیتِ مناظره ی اول بسیار فاصله گرفت. مسئله ای که البته چندان بر روی ارایشان تاثیر خاصی به نظر نمیرسد داشته باشد.
علیرضا زکانی نیز در این مناظره بر خلاف مناظره های قبل کوشید از تنش و بحث خودداری کند و مجموعه ای از وعده ها را ارائه بدهد. وعده هایی که همزمان با برگزاری مناظره از سوی کاربران شبکه های اجتماعی در حال بحث بود. زاکانی کوشید بحث امروز را به فساد اختصاص داده و خود را مبارز با آن معرفی کند. وی همچنین کنایه هایی کوتاه به چند کاندیدا زد و پاسخ هایی شنید.
سعید جلیلی نیز در مناظره امروز کوشید از برنامه های خود بگوید اما باید پذیرفت که او در این مناظره با آنچه در شب قبل گذشت قابل مقایسه نبود و شاید بتوان او را با چند مناظره ی قبل مقایسه کرد. آیا مناظره ی بی روح امروز توانسته آورده ای برای سعید جلیلی داشته باشد؟ این مسئلهای است که برای پاسخ به آن باید منتظر نظرسنجیها ماند.
محمد باقر قالیباف اما در مناظره ی پنجم رفتاری را نشان داد که جمع آن با رفتار مناظره ی شب قبل معنا پیدا میکند. شاید گلِ صحبت های قالیباف در مناظره ی امشب را بتوان جمله ی "والله قسم قوه مجریه جای آزمون و خطا و کسب تجربه نیست" دانست. او شب گذشته وارد بحث ها درباره ی کرسنت و تحریم و ... نشد. امروز قالیباف در صحبت های خود بر این تاکید کرد که کشور از دعوا گریزان است و برای خدمت نیاز به انسجام داریم. او تاکید کرد به سه دولت که قبولش نداشتند کار کرده است. بر این اساس میتوان حدس زد قالیباف در مناظره چهارم وپنجم فهمیده در حالی که پزشکیان در حال ایجاد دو قطبی با جلیلی بر سر سیاست خارجی با هدف احیا سبد رای خاموش است ، باید روی ژست "من اجماع ساز هستم" و "من به جای بحث به مشکلات مردم فکر میکنم" پیش برود. شب گذشته را نمی توان قضاوت کرد اما درباره ی امروز میتوان گفت او این نقش را خوب پیش برده است. آیا این نقش بر آرا او اثری داشته است یا نه نیز مسئله ای است که باید پاسخ آن را به نظرسنجی ها سپرد.
در مجموع 5 مناظره ای که گذشت به دلیل حضور اعضای دولت روحانی در ستاد پزشکیان ، وی موقعیت او را تضعیف کرد و امکان گرفتن ژست منتقد را از او گرفت و با سرزنش های مکرر خاموشش کرد.
در همین راستا شاید بتوان گفت که هر 5 مناظره یک بازنده داشته و آن هم حسن روحانی بوده است.....
#تکرار_دولت_سیزدهم
#به_عقب_برنمیگردیم
#لبیک_یا_امام_خامنهای
_
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!
@daneshvadanestan